Terug

Onderscheidend onderzoeken

Onderzoek is een middel om impact te maken. Het moet inzicht geven en handvatten bieden voor de vraag en opgave die centraal staat. Door onze jarenlange ervaring met verschillende typen onderzoek zijn we in staat om de zorgen van opdrachtgevers weg te nemen. Wij bieden onderscheidend onderzoek door de opgave centraal te zetten en maatwerk te leveren.

Wij hebben ruim twintig jaar ervaring in verschillende typen onderzoek en op verschillende thema’s. Of het nou gaat om (beleids)evaluaties, rekenkameronderzoeken, scenariostudies, waarheidsvinding of beleidsverkenningen. In onze evaluaties richten we de blik op de toekomst. Terugkijken om te leren voor de toekomst. Een goed uitgevoerde evaluatie is geen verplicht nummer, maar maatwerk en een bron van inspiratie voor vernieuwing.

Als geen ander weten wij dat goed onderzoek om meer gaat dan het uitvoeren van een onderzoeksmethode. Een strak proces, het op juiste wijze betrekken van belanghebbenden en het komen tot praktische aanbevelingen zijn minstens zo belangrijk.  Juist bij complexe en/of politiek-bestuurlijk gevoelige onderwerpen ben je bij ons aan het juiste adres.

In 2021 verscheen ons boek ‘Niet weer en onderzoek: onderzoek met impact in het publieke domein’. In dit boek delen we lessen voor onderzoek met impact. Het boek werd in 2022 verkozen in de top 10 van managementboek van het jaar door Ooa en SIOO.

 

Yoram Poot

Adviseur

Sylvana Rikkert

Associé

Clemens Sengers

Adviseur

Gerelateerde inzichten

Wmo Wormerland
Evaluatie uitvoering Wmo gemeente Wormerland
14/05/2024
Advies aan RTLG: door op de ingeslagen weg
Regieorganisatie Transitie Landelijk Gebied
25/04/2024
Brede Welvaart avant la lettre?
Herinrichting Veenkoloniën
23/04/2024