Terug naar overzicht

Aan de slag bij Lysias!

01-09-2020

Ook in crisistijd groeien we door; collega Andrew van Olst stelt zich voor

Andrew van Olst, junior adviseur bij Lysias:

“Ik heb een bachelor in Geschiedenis en voordat ik bij Lysias begon mijn master Bestuurskunde met een specialisatie in Publiek Management afgerond aan Universiteit Leiden. Ik ben op 1 juli 2020 begonnen bij Lysias, midden in corona-tijd en met champagne bij de lunch, op de dag dat Lysias 20 jaar werd.”

Je eerste indruk?
“Positief. Collega’s hebben verstand van zaken en zijn aardig. Er is aandacht voor een gezonde werksfeer; als collega’s maken we kenbaar als we ergens mee zitten. Tijdens de eerste drie weken heb ik bij de intervisiegroepen kunnen praten over hoe het is om te beginnen in zo een unieke tijd. De sfeer op kantoor is goed; we lunchen – op gepaste afstand – samen.”

Wat is jouw ‘zone of genius’, ofwel waar excelleer jij in je werk?

“Voordat ik een uitspraak doe, wil ik altijd ‘het hele plaatje’ meenemen. Dat is mijn geschied- en bestuurskundige blik. Veel maatschappelijke ontwikkelingen zijn immers niet te duiden met één causaal verband.”

Waarom koos je ervoor om bij Lysias te gaan werken?

“Ik wil graag aan maatschappelijk relevante vraagstukken werken. Zelf ben ik geboren in Indonesië en praat vaak met mijn familie daar. Keer op keer besef ik dan hoe goed we het in Nederland hebben geregeld. En er zijn altijd verbeterpunten. Er zijn genoeg mensen die het niet zo positief ervaren. Ik werk het liefst aan een maatschappij waarbij ik het een klein beetje beter kan maken voor iedereen.”

“Een andere reden is dat Lysias door heel het land projecten kan uitvoeren, en ik met veel interessante mensen kan spreken.”

Waar kunnen je collega’s je midden in de nacht voor wakker maken?

“Nieuwe gadgets en technologie.”

Anderen bekeken ook