Terug naar overzicht

Adnan Tekin nieuw lid van de Raad van Commissarissen bij Lysias Consulting Group

09-12-2020

Adnan Tekin, voorzitter van de MBO-raad, start per 7 december als lid van de RvC van Lysias Consulting Group. Het adviesbureau uit Amersfoort levert beleids- & organisatieadvies en realisatiekracht in de publieke sector. Lysias is ook in 2020 weer gegroeid en blijft zich ontwikkelen als strategisch en tegelijkertijd hands-on adviesbureau voor de publieke sector, met als missie om Nederland mooier, gezonder, groener en welvarender te maken. “Met zijn ervaring bij de gemeente Amsterdam, als gedeputeerde van Noord-Holland en nu in het beroepsonderwijs, is hij voor de directie van Lysias een goede gesprekspartner over de verdere ontwikkeling en voortdurende professionalisering van ons bureau”, zegt Magdeleen Sturm, directeur van Lysias.

Tekin begon zijn loopbaan bij Stichting Ondersteuning Allochtonenwerk Amsterdam, hierna had hij verschillende functies binnen de gemeente Amsterdam, als stafsecretaris van de burgemeester en als politiek assistent van de wethouder Onderwijs, Jeugd en Minderhedenbeleid. Tekin weet ook de weg in Den Haag: hij was de rechterhand van Job Cohen toen die fractievoorzitter was van de PvdA in de Tweede Kamer. In 2016 werd hij gedeputeerde in Noord-Holland met de portefeuilles Natuur en landschap, Milieu, Schiphol, Recreatieschappen en Onderwijs en arbeidsmarkt. Begin 2019 werd hij door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste bestuurder van Nederland van 2018. Op 10 december 2019 trad hij terug als gedeputeerde en deze zomer maakte hij de overstap naar de MBO-raad.

Met zijn ervaring bij Amsterdam en de provincie Noord-Holland en zijn grote netwerk, brengt hij relevante kennis mee voor Lysias over de aanpak van maatschappelijke opgaven. “Als lid van de RvC verwacht ik met deze ervaring een goede rol te kunnen spelen als sparringpartner voor de directie. Wat me vooral aanspreekt is dat Lysias zich in de afgelopen jaren steeds meer laat zien op het gebied van natuur en milieu”. Tekin kent Lysias van onder andere het onderzoek dat zij in opdracht van het college van Amsterdam deden naar de problemen bij afvalbedrijf AEB, als secretariaat van de commissie Winter. “Wat mij is opgevallen, is dat Lysias met veel inzet en betrokkenheid werkt aan maatschappelijke vraagstukken. Die gedrevenheid om tot maatschappelijk resultaat te komen, met begrip voor de context waarin dat resultaat moet worden behaald, vind ik van waarde voor een adviesbureau”.

Krachtige RvC belangrijk voor groeiend Lysias

Directeur Magdeleen Sturm van Lysias is blij met de toetreding van Tekin. “We hebben een stevige RvC nodig in deze tijd van grote maatschappelijke veranderingen en groei van ons bureau. Adnan weet wat speelt bij overheden en maatschappelijke organisaties. Die kennis kunnen we goed gebruiken bij de verdere ontwikkeling van Lysias.”

Anderen bekeken ook