Terug naar overzicht

De Impactmeter van Lysias

11-10-2021

De Impactmeter van Lysias Advies maakt impact meten voor iedereen in de culturele sector toegankelijk. Op een eenvoudige manier ga je zelf aan de slag en maak je kennis met de eerste stappen van impact meten. Als culturele organisatie krijg je inzicht in een aantal culturele, sociale en economische waarden van jouw organisatie of project. Download hiernaast alvast een voorbeeldrapportage om te zien welke inzichten De Impactmeter je oplevert.

De Impactmeter Benchmark
Voor gemeenten, provincies en fondsen is het mogelijk een benchmarkanalyse te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld voor een bepaalde stad of regio. Zo zie je in één oogopslag wat de investeringen in cultuur de stad of regio opleveren. Welke impact het heeft op de samenleving en haar inwoners. Ook is het mogelijk een specifieke discipline uit te diepen, bijvoorbeeld voor fondsen die zich richten op podiumkunsten. In de benchmark bepalen we met de opdrachtgever welke culturele organisaties deelnemen, wij zorgen ervoor dat deze organisaties aan de slag kunnen. Download hiernaast alvast een voorbeeldrapportage van de benchmarkanalyse om te zien welke inzichten dit oplevert.

Kijk voor meer informatie op… www.impactmeter.nl

Tijdens de coronatijd hebben we bij Lysias doorgepakt. We zagen toe hoe de cultuursector bijna volledig stil kwam te liggen. We vroegen ons hardop af hoe het kan dat de waarde van kunst en cultuur nog steeds niet wordt gezien en erkend. Onze impactmetingen laten namelijk een ander beeld zien. Wanneer we de impact van een culturele organisatie zichtbaar maken, zien we op welke manier cultuur van toegevoegde waarde is voor onze samenleving en onze economie.

Impact meten hoeft niet ingewikkeld en duur te zijn
Daarom hebben we onze kennis omgezet naar een online tool genaamd de Impactmeter. Met de Impactmeter kunnen culturele organisaties op een eenvoudige, laagdrempelig en goedkope manier de eerste stappen zetten in het meten van hun eigen impact. Geen duur en traag onderzoek, maar snel zelf aan de slag. De tool helpt organisaties de juiste data te verzamelen. Wij maken vervolgens een rapportage met daarin een verhaal met impact! Zo helpen we culturele organisaties het juiste gesprek te voeren met bijvoorbeeld de gemeente, cultuurfondsen of andere stakeholders.

 

Neem voor meer informatie contact op met Lisan Beune.

Anderen bekeken ook