Terug naar overzicht

Dorine Manson treedt toe tot Raad van Commissarissen Lysias

19-04-2019

Ik ken Lysias als een bureau dat werkt vanuit een oprechte betrokkenheid bij het publiek domein, en dat spreekt me aan. Ik zag altijd een grote gedrevenheid om tot maatschappelijk resultaat te komen, en tegelijkertijd een goed begrip voor de context waarin dat resultaat moet worden behaald.

Dorine Manson, managing director Goede Doelen Loterijen, start per 18 april als lid van de RvC van Lysias Consulting Group.

Manson studeerde geschiedenis en werkte tot vorig jaar als bestuursvoorzitter aan de transformatie van VluchtelingenWerk van 14 zelfstandige afdelingen naar een stevige vereniging, waarin regio’s en landelijk bureau elkaar versterken. Eerder was ze directeur EZ in Amsterdam en consultant bij PWC. Najaar 2018 maakte zij de overstap naar de goede doelen loterijen. Met haar ervaring in het publiek-private veld en uitgebreide ervaring als toezichthouder, brengt zij relevante kennis mee voor Lysias over de aanpak van maatschappelijke opgaven, waarin dit samenspel altijd aan de orde is. “Als lid van de RvC verwacht ik met deze bagage een goede rol te kunnen spelen als sparringpartner voor de directie. Vanuit mijn ervaring als adviseur bij PWC snap ik ook wat de beweegredenen zijn van adviseurs en hoe je kunt werken aan de ontwikkeling van professionals.”

Manson kent Lysias van opdrachten die zij deden voor VluchtelingenWerk en de gemeente Amsterdam. “Ik ken Lysias als een bureau dat werkt vanuit een oprechte betrokkenheid bij het publiek domein, en dat spreekt me aan. Ik zag altijd een grote gedrevenheid om tot maatschappelijk resultaat te komen, en tegelijkertijd een goed begrip voor de context waarin dat resultaat moet worden behaald.“

Krachtige RvC belangrijk voor groeiend Lysias

Directeur Magdeleen Sturm van Lysias is blij met de toetreding van Manson. “We hebben een stevige RvC nodig in deze tijd van grote maatschappelijke veranderingen en groei van ons bureau. Dorine begrijpt ons vak en weet wat er speelt bij maatschappelijke organisaties en overheden. En haar ervaring als directeur komt ook van pas bij de verdere ontwikkeling van Lysias.”

Anderen bekeken ook