Terug naar overzicht

Drie vragen aan… Jolanda Edwards

07-04-2021

Dit keer geven we graag het podium aan Jolanda Edwards, sinds december 2020 onze collega. Wat is haar ervaring tot nu toe bij het bureau en wat drijft haar?

1. Hoe ben je bij Lysias gekomen? 

Ik ben via Newpublic bij Lysias gekomen. Newpublic is een traineeshipbureau dat jongeren uitzendt naar publieke organisatiesen trainingen geeft. Voordat ik bij Lysias werkte, was ik bij de gemeente Waalwijk werkzaam. Ik merkte echter steeds vaker dat ik liever een onderzoeker en adviseur dan een ambtenaar was. Omdat Newpublic en Lysias goede banden met elkaar hebben, heb ik kennis kunnen maken met Lysias en dat beviel van beide kanten. 

2. Welke thema’s vind jij tof om aan te werken? En waarom? 

Ik vind kwantitatieve data-analyse erg leuk; vanuit mijn opleiding heb ik daar veel ervaring mee en ik blijf mezelf erin ontwikkelen. Mijn studie was gecentreerd rondom econometrie en ik heb een certificaat behaald voor het kunnen opzetten van een model dat beleidseffecten ‘voorspelt’. Wat ik bij Lysias en in gesprekken met collega’s heb ervaren, is dat onderzoek op basis van kwantitatieve data niet veel voorkomt in onze praktijk. Dat is enigszins begrijpelijk, omdat statistische modellen erg theoretisch kunnen zijn, waardoor deze wellicht moeilijker in de verantwoording in te zetten zijn. Toch zie ik wel veel voordelen aan kwantitatieve analyses: je kunt prognoses maken of trends schetsen op termijnen van dagen tot decennia, met bijvoorbeeld econometrische modellen of financiële/economische analyses. Ook kun je met verschillende typen grafieken heel duidelijk zowel kwalitatieve als kwantitatieve data presenteren.” 

“Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in het sociaal domein. Ik specialiseerde me in Social Protection en deed onderzoeken over bijvoorbeeld pensioensystemen, sociale zekerheid en de posities van kwetsbare groepen. In de praktijk heb ik nog maar beperkt ervaring met onderzoeken het sociaal domein, maar ik sta paraat om deze op te doen. Sociale onderwerpen zoals racisme/discriminatie, werk en inkomen en jeugdzorg, vind ik persoonlijk interessante thema’s. Ze raken mij en houden me bezig.”   

3.  Wat zijn je ervaringen tot nu toe met het bureau, de opdrachtgevers?  

“Het werk bevalt erg goed! Ik ervaar precies de dingen die ik verwachtte: dynamisch werk, onderzoek doen, diversiteit in onderwerpen… Ook al werk ik thuis, het is toch afwisselend. Wat ik erg prettig vind aan Lysias is dat het zo’n open en vriendelijke organisatie is. Bureaucratie en hiërarchiben ik hier nog niet tegengekomen.”

Daarnaast ondersteunen al mijn collega’s mijn persoonlijke doel om een goede adviseur/onderzoeker te zijn; zij willen immers met hoogwaardige collega’s samenwerken, dus hoe beter ik ben, hoe prettiger wij kunnen samenwerken. Iedereen is bereid en vindt het zelfs vanzelfsprekend om collega’s te helpen – of je nu in hetzelfde project zit of niet. En er is een cultuur van: ‘domme vragen bestaan niet’. Dus leer ik veel door allerlei vragen te kunnen stellen. Een ander inzicht dat ik bij Lysias opdeed: adviseren is echt teamsport.” 

Anderen bekeken ook