Terug naar overzicht

Ferdinand Strijthagen adviseur bij Lysias Advies

20-09-2021

Ferdinand Strijthagen, directeur publieke gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland, wordt per 1 oktober senior adviseur bij Lysias Advies. Marcel Benard, directeur bij Lysias Advies is blij met zijn komst: “Onze opdrachtgevers in het sociaal domein, de publieke gezondheidszorg en jeugdzorg hebben stevige uitdagingen waar ze ons regelmatig bij inschakelen. Met de komst van Ferdinand vergroten we onze mogelijkheden hen daarbij strategisch te adviseren.”

Strijthagen – jurist van huis uit – bekleedde in zijn loopbaan beleidsfuncties bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie. De afgelopen 20 jaar was hij in directiefuncties onder meer werkzaam bij de Schorerstichting en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Met succes zette hij nieuwe organisaties op en leidde verandertrajecten. Daarnaast heeft Strijthagen een aantal nevenfuncties als toezichthouder bij een kinderopvangorganisatie, een woningcorporatie en in de ouderenzorg.

Ferdinand Strijthagen, directeur publieke gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland, wordt per 1 oktober senior adviseur bij Lysias Advies. (Foto: Monique Kooijmans)
Ferdinand Strijthagen, directeur publieke gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland, wordt per 1 oktober senior adviseur bij Lysias Advies. (Foto: Monique Kooijmans)

Wederzijdse klik
Na 6 jaar als directeur publieke gezondheid in Zaanstreek-Waterland te hebben gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor de GGD en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie bij Ongevallen en Rampen voor acht gemeenten met in totaal 350.000 inwoners, kiest Strijthagen nu voor het adviesvak. “Lysias heb ik jaren geleden al leren kennen. Lysias gaat echt voor het belang van de publieke zaak, de adviseurs verdiepen zich daarbij in hun opdrachtgever, leveren kwaliteit en zijn prettig in het contact. En heel belangrijk: er is een wederzijdse klik.”

Ervaring sociaal domein
Marcel Benard, directeur bij Lysias Advies, is blij dat Strijthagen zich bij het adviesbureau uit Amersfoort aansluit. “We worden regelmatig benaderd voor complexe vragen in de jeugdzorg en de publieke gezondheidszorg. Ferdinand weet uit eerste hand wat onze opdrachtgevers op directieniveau bezighoudt, omdat hij zelf verantwoordelijk was voor een GGD, inclusief Veilig Thuis en jeugdteams. Die ervaring is voor onze opdrachtgevers waardevol. Bovendien kennen we Ferdinand als een goede professional met hart voor de publieke zaak: een aantal collega’s, onder wie ikzelf, heeft al eerder prettig met hem samengewerkt.”

Over Lysias Advies
Lysias Advies (Amersfoort, 45 adviseurs) is in 2000 opgericht. Het bureau werkt in het publieke domein aan projecten die ertoe doen in de maatschappij. Opdrachtgevers zijn het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’en en andere organisaties die de samenleving dienen. De missie van Lysias Advies is: werken aan een mooier, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland, waarin iedereen kan meedoen.

Anderen bekeken ook