Terug naar overzicht

Help eenzaamheid onder ouderen uit te bannen in jouw gemeente

28-04-2020

'In je Uppie aan de Lijn'

Eenzaamheid komt helaas nog altijd voor. En nu de reguliere ontmoetingen en koffieochtenden in de wijk komen te vervallen, is het risico op eenzaamheid onder ouderen groter dan ooit. De coronatijd vraagt dan ook een andere aanpak. Een van de initiatieven die Lysias Advies daarom graag in de schijnwerpers zet, is ‘In je Uppie aan de Lijn’.

Sinds 2018 organiseert UP! als lid van de Nationale Coalitie Eén tegen Eenzaamheid (VWS) themagesprekken voor ouderen, over schurende onderwerpen die er voor hen toe doen. Oprichter Alet Klarenbeek: “Door de coronacrisis was dat live niet meer mogelijk, dus zijn we met UP! overgeschakeld op telefonische groepsontmoetingen onder de titel In je Uppie aan de Lijn.”

Ouderen kunnen elkaar ontmoeten zonder de deur uit te hoeven. “Dankzij onze jarenlange ervaring met themagesprekken voeren, hebben ouderen een boeiend gesprek over wezenlijke onderwerpen, zoals vriendschap en troost.” Sommige gesprekken gaan zelfs helemaal in het Fries.

Ook in jouw gemeente?
Ben je beleidsambtenaar of ben je werkzaam voor een gemeente, zorgorganisatie of provincie? Weet dan dat In je Uppie aan de Lijn mogelijk is voor besloten groepen, bijvoorbeeld vanuit een welzijnsorganisatie of zorglocatie, en daarnaast voor individuele ouderen. Breng ze op de hoogte van dit mooie initiatief en ban daarmee eenzaamheid onder ouderen uit, bij jou in je gemeente! Voor meer informatie: www.upinnederland.nl of neem contact op met Alet Klarenbeek via alet@upinnederland.nl

 

Foto: Marije Kuiper

Anderen bekeken ook