Terug

07/02/2023

Amsterdam weert zware touringcars uit het centrum

Touringcars van meer dan 7,5 ton zijn vanaf volgend jaar niet meer welkom in de binnenstad van Amsterdam. Dagelijks rijden er 300 tot 450 van die grote wagens door het centrum. Ze geven te veel overlast voor bewoners omdat er te weinig plek voor is.

De touringcars veroorzaken opstoppingen in smalle straatjes en maken het verkeer voor fietsers en voetgangers onveiliger. Ook zijn ze te zwaar voor de kades en bruggen en stoten ze veel schadelijke gassen uit als ze met een draaiende motor staan te wachten op hun passagiers.

Vanaf 1 januari 2024 moeten de bussen daarom buiten de S100 blijven, de ring rond het centrum van Amsterdam. Passagiers moeten dan op speciale plekken in- en uitstappen.

De gemeente is op zoek naar extra op- en afstapplekken buiten de centrumring. Ook worden bestaande plekken verbeterd. Daarnaast werkt de gemeente aan parkeerplekken bij stations zodat bezoekers met het openbaar vervoer de binnenstad in kunnen reizen.

Lysias-adviseur Clemens Sengers heeft de afgelopen jaren als programmamanager met het team touringcar gewerkt om dat mogelijk te maken.

https://nos.nl/artikel/2462167-vanaf-2024-geen-touringcars-meer-in-centrum-amsterdam

Meer weten? Neem contact op met Clemens Sengers.

 

Share:

Meer inzichten

Doorontwikkeling RUD Limburg-Noord
Uitvoering plan van aanpak
01/03/2024
Meerjarenbeleidsplan Veiligheidsregio Flevoland | G&V
Bottom-up realiseren van één gezamenlijk beleidsplan
29/02/2024
Outcomesturing voor Nijmegen en ODRN
Lysias maakt toertocht om te komen tot outcomesturing
21/02/2024