Terug

02/02/2018

Peer review ‘matchen’ op werk

Eind november organiseerde Lysias, samen met de Maatschap voor Communicatie en SPITZ, een peer review ‘matchen op werk’. Lysias zorgde in opdracht van het ministerie van SZW voor de inhoudelijke voorbereiding van deze geslaagde dag, die in het teken stond van het verbeteren van de werkgeversdienstverlening.

Staatstssecretaris Tamara van Ark opende de peer review dag met een korte videoboodschap over het belang van een goede werkgeversdienstverlening. In een vlog lieten we enkele werkgevers aan het woord, die vertelden waarom zij gebruik maken van de doelgroep van de Participatiewet. Het ministerie van SZW presenteerde vervolgens de stand van zaken van het landelijke huiswerk, waarna dagvoorzitter Magdeleen Sturm de arbeidsmarktregio’s aan het werk zette.

Tijdens twee rondes presenteerde elke arbeidsmarktregio haar ambities en ondersteuningsvragen over de gecoördineerde werkgeversdienstverlening. De regio’s gingen met elkaar aan de slag om hun ondersteuningsvragen aan te scherpen. Ook werkgevers en inhoudelijk deskundigen waren hierbij aanwezig om de ondersteuningsbehoefte scherper in beeld te krijgen. In een derde ronde gingen deelnemers met elkaar dieper op relevante thema’s in om ervaringen en kennis te delen.

Share:

Meer inzichten

Samenwerken, besturen en toezicht houden
Advies over governance van Verbeter Breda
30/05/2023
Een blik op sociaal psychologische grondoorzaken van maatschappelijke tegenstellingen
Lysias denkt graag met u mee
10/05/2023
‘Scheiding wordt duur en ingewikkeld’
Onderzoek naar ontvlechten en fuseren/herindelen
03/05/2023