Revolverend financieren is in opmars: ronddraaiend geld voor de publieke zaak. Een subsidie is voor eenmalig gebruik, maar publiek geld voor leningen, garanties en participaties komt terug voor nieuwe projecten en programma’s. Investeren staat centraal, in plaats van bekostigen, met een focus op waardecreatie in plaats van kostenverantwoording. Een revolverend fonds biedt continuïteit en slagkracht, zeker met publiek-private funding. Maar hoe geef je dat vorm? Hoe bereik je optimaal beleidsresultaat, met welke partners en stakeholders? Waar vind je cofinanciering? Wat zijn de valkuilen en de risico’s, hoe ga je daar mee om? En hoe richt je de governance in met voldoende democratische controle op de besteding van de publieke middelen? Revolverend financieren vraagt om een andere houding van overheden: van projectbeoordeling en kostenverantwoording naar waardecreatie en sturen op fondsniveau.
Associés Roelof Balk en Melvin Könings zijn topadviseurs in revolverend financieren, met een schat aan kennis en ervaring. Inhoudelijk, praktisch en to the point. Zij overzien alle aspecten van revolverend financieren, adviseren, inspireren, initiëren en evalueren. Samen verzorgen zij ook Lysias-masterclasses en webinars voor beleidsmedewerkers en beslissers. In het stroomschema Revolverend Financieren zetten zij de 10 belangrijkste aandachtspunten op een rij voor een succesvol resultaat.
Meer lezen over onze visie op Revolverende fondsen?
– Revolverende fondsen leveren meer impact
– Ronddraaiend geld voor kunst en cultuur
– Oplossingen voor de MKB-investeringsparadox
Geïnteresseerd in onze revolverende projecten?
– Omschakelfonds voor duurzame landbouw
– Topberaad Revolverend Financieren
– MKB-plus faciliteit Noord Brabant
Share:
De overheid laat jaarlijks duizenden onderzoeken doen. Maar veel van deze onderzoeken leiden niet tot maatschappelijk resultaat en belanden ‘in de la’ of leiden juist tot meer controverse. Daar moet een eind aan komen, vinden onze adviseurs.
Soesterweg 310D
3812 BH Amersfoort