Terug

22/12/2022

ROC Friese Poort en Friesland College worden Firda

In 2023 fuseren ROC Friese Poort en Friesland College tot één Fries ROC met de nieuwe naam Firda. De aanleiding hiervoor zijn de veranderende omstandigheden op de arbeidsmarkt en de krimp in het aantal studenten in de regio. De ROC’s bundelen hun krachten om hier beter op in te kunnen spelen.

Een van de betrokken organisatieonderdelen, ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, werd door Lysias begeleid bij de voorbereidingen op deze fusie. Daarbij werd het business model aangescherpt in het kader van een ‘Leven lang ontwikkelen’, zodat het moment van de fusie benut kan worden om direct in te spelen op de actuele marktontwikkelingen. Voor vrijwel alle beroepen is het tegenwoordig namelijk van belang om een leven lang te blijven ontwikkelen om wendbaar te zijn bij veranderende arbeidsmarktomstandigheden, wat met zich meebrengt dat naast de reguliere MBO-studenten ook steeds meer volwassenen hun weg zullen vinden naar de ROC’s.

Meer weten over vernieuwende vormen van toekomstbestendig organiseren, samenwerken en fuseren? Frank Burkels gaat graag met je in gesprek.

Share:

Meer inzichten

VWS en gemeenten aan zet bij aanpak preventie
GALA biedt kader en kansen om te werken aan gezondheid
07/02/2023
Amsterdam weert zware touringcars uit het centrum
Minder opstoppingen en verbetering van de leefbaarheid
07/02/2023
Piet & Pino: Alles komt samen in gebiedsontwikkeling
Podcast over gebiedsontwikkeling
02/02/2023