Terug naar overzicht

Leo Hendriks treedt toe als associé bij Lysias Advies 

26-09-2022

Leo Hendriks treedt toe als associé bij Lysias Advies 

AMERSFOORT – Leo Hendriks heeft zich onlangs als associé aan Lysias Advies verbonden. Hendriks is de afgelopen jaren directeur geweest van het Drents drinkwaterbedrijf WMD. Na meer dan 25 jaar manager en bestuurder te zijn geweest bij verschillende (semi)publieke organisaties, gaat hij de komende jaren organisaties op strategisch vlak adviseren bij hun ontwikkeling.

Hendriks werkte eerder bij een adviesbureau, drinkwaterbedrijven, de provincie Overijssel en woningcorporatie Woonbedrijf ieder1. Daarnaast is hij toezichthouder. Met zijn kennis van inhoud én processen werkt hij ‘met oog voor de menselijke maat’, aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Hendriks: “Ik ben bij voorkeur betrokken bij strategische vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling en samenwerking. We zorgen ervoor dat de klus geklaard wordt.”

Marcel Benard, directeur bij Lysias Advies is blij dat Leo Hendriks zich als associé aan Lysias verbindt. “Zijn komst betekent een versterking op het terrein van organisatiesturing, ruimtelijke inrichting, wonen en water. Opdrachtgevers van Lysias zien zich op deze thema’s voor grote uitdagingen gesteld staan. Leo is in zijn rol van adviseur, directeur, bestuurder en commissaris voor onze opdrachtgevers van waarde. Zo kunnen we hen nog beter helpen.”

‘Vertrouwen herwinnen’

“Voor non-profitorganisaties is veranderen van binnenuit vaak een moeilijke opgave”, stelt Hendriks, “vooral als de ontwikkelingen in de omgeving snel gaan.” Bij WMD is Hendriks begonnen in een organisatie waar het vertrouwen van medewerkers, aandeelhouders en klanten verdwenen was, doordat avonturen in het buitenland misliepen. “De strategische keuze om de kerntaak weer als belangrijkste doel van het bedrijf te maken, is gauw gemaakt. En het lijkt eenvoudig, maar het raakt alle geledingen van een organisatie. Door samen met alle betrokkenen steeds kleine stappen in de goede richting te maken lukt het de koers te verleggen. Als we nu na vijf jaar de balans opmaken kunnen we vaststellen dat het vertrouwen in het drinkwaterbedrijf hersteld is.”

“Vraagstukken in de huidige samenleving zijn complex, soms ondoorzichtig en er is vaak weinig vertrouwen bij belanghebbenden op een bevredigende oplossing”, stelt Hendriks. “De adviseurs van Lysias denken na over deze maatschappelijke vraagstukken. Vanuit mijn kennis en ervaring werk ik graag mee aan keuzes waar vertrouwen in is. Want vertrouwen herwinnen is wat nu speelt in onze samenleving.”

Anderen bekeken ook