Terug naar overzicht

Lysias Advies begeleidt gemeenteraad Lelystad bij opstellen van raadsakkoord

08-04-2022

“Eerst gezamenlijk programma vaststellen; dan het college vormen”  

Dialoog in plaats van debat, dat is hoe het in de toekomst in de gemeenteraad van Lelystad vooral zal moeten gaan. Dat stelt Magdeleen Sturm van Lysias Advies, die vanaf maandag samen met Herman Grootelaar de gemeenteraad gaat begeleiden bij het opstellen van een raadsakkoord. 

Magdeleen Sturm en Herman Grootelaar, beiden bestuurs- en organisatieadviseur, begeleiden het proces om tot dit raadsakkoord in Lelystad te komen. (Afbeelding: Omroep Flevoland) De gemeenteraad van Lelystad stemde dinsdag 5 april unaniem in met een nieuwe werkwijze: eerst een gezamenlijk programma vaststellen, een raadsakkoord, en dan pas het college vormen. Lelystad heeft daarmee de primeur in Flevoland: als eerste gemeente gaat zij aan de slag met een raadsakkoord.

Procesbegeleiding bij raadsakkoord Magdeleen Sturm en Herman Grootelaar, beiden bestuurs- en organisatieadviseur, begeleiden het proces om tot dit raadsakkoord te komen. Een afvaardiging van alle veertien fracties gaat onder begeleiding van het tweetal in gesprek. “Het is vooral de bedoeling dat raadsleden in gesprek gaan met elkaar en met belanghebbenden en de inwoners van Lelystad. Gezien het enthousiasme van alle fracties, hebben we er alle vertrouwen in dat er in juni een stevige basis ligt om de komende jaren te werken aan de toekomst van Lelystad.”

Meer weten? Bekijk het interview met Magdeleen Sturm via Omroep Flevoland

Anderen bekeken ook