Terug naar overzicht

Lysias Leergang Revolverend Financieren op 12 september 2019

12-06-2019

Alles wat je moet weten binnen één dag!

We hebben onszelf in Nederland grote maatschappelijke doelen gesteld op het terrein van de energietransitie, innovatie, zorg, cultuur en transport. De omvang van de noodzakelijke investeringen is zo groot (miljarden), dat alleen de inzet van klassieke sturings-instrumenten zoals wortel (subsidies) en stok (regelgeving) ontoereikend zijn.

Voor het realiseren van maatschappelijke doelen schakelen overheden steeds vaker over op revolverend financieren. Ze stellen publieke middelen via slimme leningen, garanties of aandelen beschikbaar, zodat het voor bedrijven aantrekkelijk wordt te gaan bijdragen aan maatschappelijke doelen. Opbrengsten uit aflossingen, rentes en verkopen vloeien terug naar het fonds, waarna de middelen weer inzetbaar zijn voor het financieren van andere projecten; het publiek geld “revolveert”.

Tijdens de leergang krijgen beleidsmakers, economen, juristen, toezichthouders, fondsbeheerders en overige geïnteresseerden inzicht in de werking van bestaande publieke fondsen. Ze maken kennis met nieuwe ontwikkelingen en krijgen handreikingen voor het effectief opzetten en managen van revolverende fondsen.

Op 12 september vindt er voor het eerst een leergang Revolverend Financieren plaats op het kantoor van Lysias. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Zie bijgaande folder of neem contact op via info@lysiasadvies.nl of 033 464 70 70.

 

Anderen bekeken ook