Terug naar overzicht

Lysias Realisatie

18-11-2020

Op het snijvlak van advies en uitvoering

Onze directeur Magdeleen Sturm heeft als motto “van visie tot vaatwasser”. Immers, een visie is mooi, maar die moet in de praktijk ook uitgevoerd (kunnen) worden. Lysias krijgt steeds meer vragen om ook op dat laatste te laten zien wat het kan. Daarom zijn we gestart met Lysias Realisatie.

 

Melvin Smit: “We zetten ons in om bij ingewikkelde opgaven met praktisch uitvoerbare plannen te komen en dan ook te zorgen dat resultaten worden geboekt.

Een van onze adviseurs voor Lysias Realisatie is Melvin Smit: “We helpen publieke organisaties bij maatschappelijke vraagstukken en lastige ontwikkelopgaven. Dat doen we niet alleen als strategisch adviseur, maar steeds vaker helpen we opdrachtgevers om het advies in de praktijk te brengen. Onze adviseurs laten het niet bij een goed advies, maar zorgen eerst voor praktisch uitvoerbare plannen en begeleiden de uitvoering daarvan, bijvoorbeeld als kwartiermaker of programmamanager.

Een actueel voorbeeld waar we trots op zijn is het programmamanagement van het Lokaal Programma Midden-Groningen als onderdeel van het brede Nationaal Programma Groningen. “Naast het maken van het strategisch kader – het advies – hebben we een programmaplan – de realisatie – voor de komende 10 jaar gemaakt en maken we samen met alle betrokken medewerkers en partners, een start met de uitvoering, om die zo snel als kan helemaal te beleggen bij de gemeentelijke organisatie en partners..”

De burgemeester noemt het een ‘ongekende impuls voor Midden-Groningen’.

Voor meer informatie over Lysias Realisatie: www.lysiasadvies.nl/diensten/lysias-realisatie

Anderen bekeken ook