Terug naar overzicht

Miranda Ebbekink adviseur bij Lysias

23-11-2016

State-of-the-art kennis over regionaal-economische samenwerking

Miranda Ebbekink wordt adviseur bij Lysias Consulting Group. Met haar komst kan Lysias haar opdrachtgevers in het publieke domein nog beter ondersteunen bij het versterken van regionaal-economische samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven.

Miranda Ebbekink heeft onder leiding van professor Arnoud Lagendijk en professor Frans Boekema promotie-onderzoek gedaan naar ‘cluster governance’. In haar onderzoek staan drie clusters in Nederland centraal: het watertechnologiecluster in Leeuwarden, het energiecluster in Twente en Health Valley in Nijmegen. Op basis van dit onderzoek zijn verschillende Engelstalige wetenschappelijke artikelen geschreven. In een publicatie voor Platform31 heeft zij de belangrijkste lessen voor de praktijk gepresenteerd. De verdediging van het proefschrift zal naar alle verwachting volgend jaar plaatsvinden. Door zich te verbinden aan Lysias kan Miranda de gevonden praktijklessen toepassen bij de opdrachtgevers van Lysias.

Magdeleen Sturm, algemeen directeur van Lysias, is blij met de komst van Miranda Ebbekink: “Steeds meer regio’s beseffen dat versterking van de regionale economie vraagt om samenwerking tussen overheden, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan en daarom worden we als bureau vaak gevraagd te helpen bij het opzetten of verbeteren van deze samenwerking. Met de komst van Miranda kunnen we hen met state-of-the-art kennis over het besturen van netwerken ondersteunen”.

Anderen bekeken ook