Terug naar overzicht

‘Niet weer een onderzoek’: hét boek voor onderzoek met impact in het publieke domein

04-04-2022

Hét boek voor beleidsmakers, bestuurders en (onderzoekende) adviseurs die maatschappelijk resultaat willen behalen

Jaarlijks laten lokale en regionale overheden en het Rijk duizenden onderzoeken uitvoeren in het publieke domein. Die onderzoeken hebben lang niet allemaal de beoogde maatschappelijke verandering tot gevolg. Wil je voorkomen dat jouw onderzoek in een la belandt en daardoor geen daadwerkelijke positieve bijdrage levert in Nederland?

Wees je dan bewust van het motief voor het onderzoek en maak keuzes in de onderzoeksopzet die daarbij passen. Voorkom dat de resultaten al vaststaan voordat het onderzoek is uitgevoerd, dat belanghebbenden de uitkomsten niet herkennen of dat conclusies niet overeind blijven.

 

Niet weer een onderzoek Onderzoek met impact in het publieke domein Lysias Advies -Zes auteurs, onderzoekende adviseurs bij Lysias Advies, schreven het boek ‘Niet weer een onderzoek’. Een onmisbaar boek voor beleidsmakers, bestuurders, adviseurs en onderzoekers die kiezen voor onderzoek met impact. Aan de hand van bekende en onbekende cases geven de auteurs een indringend beeld van de gevolgen van strategische en praktische keuzes voor en tijdens onderzoek voor het publieke domein. Deze keuzes bepalen de uiteindelijke impact van de onderzoeksresultaten.

De auteurs geven concrete adviezen voor het doen van onderzoek dat (wel) leidt tot maatschappelijk resultaat. Hoe bedenk je de juiste onderzoeksvragen? Hoe stel je een sterk onderzoeksteam samen? Hoe werken opdrachtgever en onderzoeker succesvol samen? En hoe motiveer je belanghebbenden om ook met de resultaten aan de slag te gaan?

‘Niet weer een onderzoek is een aanrader voor beleidsmakers, bestuurders en (onderzoekende) adviseurs die kiezen onderzoek met impact in het publieke domein en daarmee Nederland een beetje beter en mooier willen maken.

Bestel het boek hier.

Het boek ‘Niet weer een onderzoek’, geschreven door 6 adviseurs van Lysias Advies, is genomineerd voor het boek van het jaar 2022 van de OOA en SIOO. Op dinsdag 19 april vindt het Boek&Festival plaats in Den Haag, van 13.00 tot 17.00 uur, waar de uiteindelijke prijswinnaar bekend wordt gemaakt. We verzorgen die middag vanuit Lysias Advies een workshop voor de deelnemers over ‘de onderzoekende adviseur’ en hoe het is om als adviseur een boek te schrijven. Zien we je in Den Haag?

Aanmelden kan hier: Boek & Festival 2022 | ooa

Anderen bekeken ook