Terug

19/04/2023

40 miljoen extra voor Ring-Zuid Groningen

De Rijksoverheid geeft een extra bijdrage van 40 miljoen aan de Aanpak Ring Zuid in Groningen. De bijdrage is bedoeld om kostenstijgingen op te vangen die gemaakt zijn als gevolg van de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en btw-belastingen. Provincie Groningen gaf aan dat een belangrijkste steun in de lobby richting het Rijk het commissierapport Remkes was, waar Lysias als commissiesecretaris actief aan bijdroeg.

In 2021 en 2022 voerden onze collega’s Carla de Rie en Lobke van Meijel het secretariaat van de commissie die onderzoek deed naar de kostenoverschrijdingen bij het vernieuwingsproject voor de Zuidelijke Ringweg in Groningen. De commissie bestond uit Johan Remkes, Eerste Kamerlid en hoogleraar Caspar van den Berg en hoogleraar Leentje Volker.

In juni 2022 overhandigde de commissie het rapport aan de bestuurlijk opdrachtgever, Commissaris van de Koning René Paas. Paas gaf daarbij aan: ‘Ik was onder de indruk van de inzet, professionaliteit en kwaliteit. Er is veel om van te leren bij dit omvangrijke project, voor ons is dit rapport goed materiaal om met de partijen over in gesprek te gaan.’

Lees hier de eindrapportage ‘Met de wijsheid van nu.’

Share:

Lobke van Meijel

Adviseur

Carla de Rie

Partner

meer recente nieuwsberichten

Lysias investeert in maatschappelijke impact door verbinding in het onderwijs
Lysias maatschappelijke impactprijs 2024
13/06/2024
Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024