Terug

19/04/2023

40 miljoen extra voor Ring-Zuid Groningen

De Rijksoverheid geeft een extra bijdrage van 40 miljoen aan de Aanpak Ring Zuid in Groningen. De bijdrage is bedoeld om kostenstijgingen op te vangen die gemaakt zijn als gevolg van de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en btw-belastingen. Provincie Groningen gaf aan dat een belangrijkste steun in de lobby richting het Rijk het commissierapport Remkes was, waar Lysias als commissiesecretaris actief aan bijdroeg.

In 2021 en 2022 voerden onze collega’s Carla de Rie en Lobke van Meijel het secretariaat van de commissie die onderzoek deed naar de kostenoverschrijdingen bij het vernieuwingsproject voor de Zuidelijke Ringweg in Groningen. De commissie bestond uit Johan Remkes, Eerste Kamerlid en hoogleraar Caspar van den Berg en hoogleraar Leentje Volker.

In juni 2022 overhandigde de commissie het rapport aan de bestuurlijk opdrachtgever, Commissaris van de Koning René Paas. Paas gaf daarbij aan: ‘Ik was onder de indruk van de inzet, professionaliteit en kwaliteit. Er is veel om van te leren bij dit omvangrijke project, voor ons is dit rapport goed materiaal om met de partijen over in gesprek te gaan.’

Lees hier de eindrapportage ‘Met de wijsheid van nu.’

Share:

Lobke van Meijel

Adviseur

Carla de Rie

Partner

meer recente nieuwsberichten

Collega Melvin Könings te gast in podcast Studio Energie
Over staatssteun en (gebrek aan) industriepolitiek
27/02/2024
Inzicht in Lysias
De Lysias Advies Update is uit!
15/02/2024
Boer wil best verduurzamen, maar heeft hulp nodig
Vroege Vogels over Investeringsfonds Duurzame Landbouw
12/02/2024
Kan een ‘raadsakkoord’ zoals in Lelystad ook werken voor de landelijke politiek?
EenVandaag ging in gesprek met betrokkenen
12/02/2024