Terug

26/07/2023

Adviesteam Lysias versterkt

Het adviesteam van Lysias is verder versterkt. Yke Ntoane heeft zich als geassocieerd adviseur verbonden aan Lysias. Ze was eerder mede-eigenaar van adviesbureau Jonge Honden en heeft ruime ervaring als organisatieadviseur, onderzoeker en procesbegeleider.

“We zijn blij met de komst van Yke. We delen de missie voor een publieke sector gericht op een mooier Nederland waarin iedereen kan meedoen. Yke brengt beweging met haar enthousiasme en oog voor wat mensen drijft. Daar gaan onze opdrachtgevers nog veel plezier aan beleven!”, aldus algemeen directeur Marcel Benard.

Creatief, ondernemend en maatschappelijk betrokken

In haar huidige rol als voorzitter van de lokale coalitie tegen eenzaamheid in Rotterdam wordt de maatschappelijke betrokkenheid van Yke zichtbaar. Tijdens haar studies Politicologie en Internationale ontwikkelingsstudies ontwikkelde ze haar interesse in maatschappelijke vraagstukken en ontwikkeling van publieke organisaties. Met haar rake vragen en eerlijke antwoorden verbindt zij mensen en organisaties en brengt ze beweging. Eerder was zij mede-eigenaar van adviesbureau Jonge Honden, hier werkte zij met jonge professionals met een ondernemende mindset en vernieuwende ideeën aan maatschappelijke vraagstukken. Creativiteit en ondernemerschap zitten in haar DNA. Ze legde er de basis voor haar werk als adviseur, onderzoeker, procesbegeleider en dagvoorzitter: “Een frisse blik brengt nieuwe perspectieven op een vraagstuk, zo komen we met elkaar verder”. Yke gaat dan ook graag aan de slag met thema’s als participatie, diversiteit en inclusie.

Organisatiecultuur: samen werken aan verandering

Met collega Sylvana Rikkert heeft Yke het Cultuur Canvas ontwikkeld. Deze tool geeft organisaties inzicht in de cultuur en legt de elementen bloot die nodig zijn voor duurzame verandering. Het Cultuur Canvas geeft verdieping en verrijking aan de manier van samenwerken in teams en organisaties en biedt concrete handvatten voor organisatieverandering. Ook dit sluit uitstekend aan bij de actuele vraagstukken die Lysias tegenkomt in het publieke domein. Marcel Benard:  “Met de komst van Yke versterken we onze profilering op het gebied van toekomstbestendig organiseren en samenwerken, waar we ook steeds vaker vragen krijgen over onderwerpen als burgerberaden en het begeleiden van dialoogbijeenkomsten”. Met haar uitgebreide ervaring als gespreksleider en dagvoorzitter zal zij vanaf nu ook aan dit soort vraagstukken vanuit Lysias een bijdrage leveren.

Share:

Yke Ntoane

Associé

meer recente nieuwsberichten

Collega Melvin Könings te gast in podcast Studio Energie
Over staatssteun en (gebrek aan) industriepolitiek
27/02/2024
Inzicht in Lysias
De Lysias Advies Update is uit!
15/02/2024
Boer wil best verduurzamen, maar heeft hulp nodig
Vroege Vogels over Investeringsfonds Duurzame Landbouw
12/02/2024
Kan een ‘raadsakkoord’ zoals in Lelystad ook werken voor de landelijke politiek?
EenVandaag ging in gesprek met betrokkenen
12/02/2024