Terug

08/06/2022

Adviseur (expertise projecten)

Senior adviseur Frank Burkels is toegetreden als partner bij Lysias Advies. Sinds 2018 is hij werkzaam bij het adviesbureau in het publieke domein. Algemeen directeur Marcel Benard is enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling: “Frank helpt onze opdrachtgevers in het publieke domein zich toekomstbestendig te organiseren. Dat hij toetreedt tot de partnergroep onderstreept het belang dat we daar als Lysias aan hechten.”

Frank Burkels – van oorsprong bedrijfseconoom – is 25 jaar actief als organisatieadviseur. Hij heeft brede ervaring bij onder meer gemeenten, provincies, zorgorganisaties en GGD’en. De afgelopen jaren heeft hij als adviseur leiding gegeven aan strategische opdrachten, gericht op de ontwikkeling, besturing en inrichting van organisaties met een maatschappelijke doelstelling. Daarbij ging het vaak over samenwerking tussen en binnen organisaties en het versterken van de prestaties en dienstverlening van organisaties. Zo was hij onder meer projectleider van de herindeling van de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

 

Samenwerken om maatschappelijke doelen te bereiken
Burkels: “Kennis van de inhoud en de ontwikkelingen in het publieke domein combineren met organiseren en samenwerken, daar ligt de kracht van Lysias. De maatschappelijke thema’s van deze tijd, in een snel veranderende wereld, kunnen we niet aanpakken met de huidige wijze van werken en organiseren, die ontstaan is in de vorige eeuw. Wendbaarheid, flexibiliteit, netwerken en samenwerken over grenzen moeten leidend zijn. En de mens moet hierbij centraal staan.” Burkels heeft Lysias leren kennen als een “bureau met collega’s met het hart voor de publieke zaak op de goede plek. Met veel kennis van zaken, waar ik mijn ervaring op het gebied van organiseren en samenwerken en mijn brede blik en optimisme graag aan toevoeg om het bureau verder te versterken.”

Groei van Lysias
Volgens algemeen directeur bij Lysias Advies Marcel Benard onderstreept de toetreding van Frank Burkels de betekenis van Lysias als vertrouwde partner voor het versterken van het organiserend vermogen in het publieke domein “We zijn als bureau betrokken bij de grote veranderopgaven in het landelijk gebied, het sociaal domein, in economische innovatie en stedelijke ontwikkeling. We worden daar veel op gevraagd door onze opdrachtgevers en hebben de ambitie verder te groeien. Met de komst van Frank als partner zetten we een stevige stap op weg naar die ambitie.”

Burkels is de vierde partner bij Lysias. Hij neemt in de partnergroep de plaats in van vertrekkend directeur Magdeleen Sturm die per januari 2022 uittreedt als partner en medio 2022 vertrekt bij Lysias.

Share:

meer recente nieuwsberichten

Lysias investeert in maatschappelijke impact door verbinding in het onderwijs
Lysias maatschappelijke impactprijs 2024
13/06/2024
Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024