Terug

17/05/2024

Amal Moaddine studeert af bij Lysias

Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?

In het afstudeeronderzoek van Amal staat de relatie tussen de leefomgeving en de ervaren gezondheid van mensen met een lage sociaaleconomische status centraal. Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat de sociaaleconomische status verband houdt met gezondheid, maar ook dat er in Nederland regionale gezondheidsverschillen zijn. Zij onderzoekt of de leefomgeving hierin een belangrijke rol speelt.

 

Na haar bachelor Bestuurskunde in Leiden, met de focus op economie bestuur en management, is ze doorgegaan met de master Health Economics Policy and Law aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In deze studie heeft ze zich verdiept in de complexiteit van het zorgsysteem door dit middels diverse invalshoeken te benaderen: economisch, politiek en recht. Ondertussen heeft ze haar intrede gedaan in een andere complexe markt: de woningmarkt. Vanuit haar huidige beleidsfunctie zet ze zich hier, hoofdzakelijk, in voor degene die aanspraak dienen te maken op de sociale woningmarkt. Een divers profiel dat samenkomt in haar afstudeerscriptie bij Lysias Advies.

 

Over Lysias zegt Amal: “Het team van Lysias heb ik leren kennen als een divers, sterk en warm team. Divers door de verschillende expertises, maar ook de trotse representatie van de Nederlandse provincies. Hierdoor is het tevens een sterk team. Tot slot, maar niet geheel onbelangrijk, de warme ontvangst. Als je hier binnen komt, kan ik je garanderen dat je wordt ontvangen met een lach”.

 

Voor ideeën, vragen of een gedachtewisseling, kan je Amal bereiken via: amalmoaddine@lysiasadvies.nl

Share:

meer recente nieuwsberichten

Lysias investeert in maatschappelijke impact door verbinding in het onderwijs
Lysias maatschappelijke impactprijs 2024
13/06/2024
Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024