Terug

28/06/2022

Annemieke van der Zijden treedt toe als associé bij Lysias Advies

Annemieke van der Zijden is onlangs toegetreden als associé bij Lysias Advies. Zij werkte eerder als Directeur Publieke Gezondheid West-Brabant en begeleidde recent de formatie in de gemeente Oosterhout.

Marcel Benard, directeur bij Lysias Advies: “Annemieke is een sociale innovator met een drive voor kansengelijkheid en heeft veel ervaring op het gebied van gezondheid en onze leefomgeving. Dat is een van de grote maatschappelijke uitdagingen in Nederland, waar veel van onze opdrachtgevers mee bezig zijn. Met de komst van Annemieke kunnen we daar nog beter bij helpen.”

Verschillen overbruggen
Van der Zijden gaf de afgelopen jaren leiding aan de GGD en GHOR West-Brabant, waar zij de transformatie naar een financieel gezonde netwerkorganisatie inzette. Ze stimuleerde sociale innovatie met zowel intern als extern-betrokkenen. Benard: “Zij is een ervaren netwerker met de blik vooruit en werkt vanuit gelijkwaardigheid, die gericht is op samenwerking.” Uiteraard had de Coronacrisis de afgelopen jaren grote impact op haar rol als Directeur Publieke Gezondheid. Van der Zijden: “Ik heb in die periode ervaren hoe belangrijk het is om écht samen te werken en verschillen te overbruggen. En dat gaat zeker niet vanzelf.”

‘Sociale en fysieke domein verbinden’

Marcel Benard is blij met de komst van Annemieke. “Annemieke is een betrokken vakvrouw. Met haar ervaring kan ze zowel in het sociale als het fysieke domein van betekenis zijn. Ze heeft een enorme drive om Nederland mooier te maken voor iedereen. Dat is ook de missie van Lysias en daarom ben ik blij dat ze zich bij ons aansluit.”

‘Het gaat altijd over mensen’

Van der Zijden levert graag een bijdrage aan een mooiere en gezondere leefomgeving. Over haar toetreding als associé bij Lysias zegt zij: “Een professionele club adviseurs die samen vanuit de inhoud werken aan maatschappelijke vraagstukken in het brede publieke domein. Ik kan er als adviseur groeien en breng met mijn achtergrond de juiste ervaring mee. ”

In het werk van Van der Zijden staat ‘werken vanuit waarden’ centraal. Ook in haar toezichthoudende en coachende rol en haar recente opdracht als formateur bij de gemeente Oosterhout past zij dit principe toe. “Waarden werken verbindend. Ze geven inzicht in waarom partijen al dan niet tot elkaar komen. Om gezamenlijk te werken aan maatschappelijke vraagstukken, is juist samenwerking essentieel. En dat gaat natuurlijk altijd over mensen.”

Share:

Annemieke van der Zijden

Adviseur

meer recente nieuwsberichten

Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024