Terug

04/04/2024

Casper Dam gestart bij Lysias

Uitbreiding adviesteam

Begin dit jaar is Casper Dam gestart als junior adviseur bij Lysias. Om het advieswerk te leren kennen heeft hij zich sindsdien ondergedompeld in het bureau door in veel verschillende projecten mee te draaien en met collega’s samen te werken. In dit artikel vertelt hij over zijn ervaringen tot nu toe en werpt hij een blik op de toekomst.

“Voordat ik in november kennis maakte met Lysias door bij Yoram Poot op de koffie te komen, heb ik de nodige omzwervingen gemaakt. Met een achtergrond in de Amerikanistiek en in de geschiedenis van internationale betrekkingen lag het voor de hand om naar een functie in internationale sferen te zoeken. In oktober had ik echter een stage op het gebied van internationale veiligheid afgerond. Hoewel erg leerzaam, werd het mij daar duidelijk dat ik het in mijn carrière dichter bij huis wilde zoeken, met duidelijker merkbare impact. Het belangrijkste criterium was voor mij dat ik een positieve bijdrage kon gaan leveren aan de publieke zaak. Gecombineerd met mijn wens om gevarieerd en uitdagend werk te doen lag advieswerk in het publieke domein voor de hand. Via mijn netwerk kwam ik uiteindelijk bij Lysias terecht.

 

Vanaf het eerste gesprek met Yoram voelde ik al een klik met Lysias; de warme, mensgerichte omgeving sluit precies aan bij de manier van werken die ik prettig vind. In mijn eerste twee werkmaanden heb ik ontzettend veel vertrouwen ervaren van collega’s. Hoewel ik natuurlijk nog veel te leren heb wordt mijn input op prijs gesteld en draai ik nu al volwaardig mee in projecten. Mijn eerste maand stond in het teken van Lysias leren kennen. Dit betekende veel klusjes doen op zo veel mogelijk verschillende projecten. Ontzettend leerzaam natuurlijk, maar het voelt toch ook goed om inmiddels op een aantal projecten mee te draaien. Ondanks dat Lysias zich voornamelijk richt op de Nederlandse publieke sector zit ik nu toch in projecten die raakvlakken hebben met internationale betrekkingen. Erg leuk om op deze manier mijn studieachtergrond te kunnen gebruiken én merkbare impact te leveren: the best of both worlds!

 

De komende tijd hoop ik me verder te ontwikkelen en er gaandeweg achter te komen wat voor soort adviesprojecten mij het beste liggen. Op dit moment zit er over mijn opdrachten thematisch gezien een sausje van internationale betrekkingen en kennisbeleid, twee gebieden waar ik al bescheiden ervaring mee heb. Mijn interesses zijn echter ontzettend breed en zolang ik met een scala aan verschillende mensen in contact kom voor mijn werk ben ik tevreden. Mijn motto luidt niet voor niets: mensen en ideeën samenbrengen.”

 

Share:

Casper Dam

Adviseur

meer recente nieuwsberichten

Casper Dam gestart bij Lysias
Uitbreiding adviesteam
04/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024
Lysias op bezoek in Fryslân
Bosberaad: kwaliteit openbaar bestuur en samenwerking
26/03/2024
Collega Melvin Könings te gast in podcast Studio Energie
Over staatssteun en (gebrek aan) industriepolitiek
27/02/2024