Terug

25/09/2022

De Impactmeter-tool

De Impactmeter van Lysias Advies maakt impact meten voor iedereen in de culturele sector toegankelijk. Op een eenvoudige manier ga je zelf aan de slag en maak je kennis met de eerste stappen van impact meten. Als culturele organisatie of maker krijg je inzicht in een aantal culturele, sociale en economische waarden van jouw organisatie of project.

 

Wat is de impact van jouw organisatie of project? Een impactmeting geeft inzicht in het bestaansrecht van jouw organisatie of project. Het laat de toegevoegde waarde zien en vertelt wat de samenleving mist als jouw organisatie of project morgen niet meer zou bestaan. Een impactmeting is dus een middel om heel gericht doelgroepen, partners en financiers aan je te verbinden.

 

Dat klinkt goed. Zeker voor culturele instellingen en makers die vaak worden uitgedaagd hun waarde of bestaansrecht aan te tonen. Niet alleen financiers en samenwerkingspartners willen weten wat een organisatie of project precies oplevert, maar ook doelgroepen worden steeds veeleisender. Het helpt om dan de juiste ingrediënten voor een pakkend verhaal in huis te hebben. Wat betekent jouw organisatie of project op cultureel, sociaal en economisch aspect? Hoe geïnspireerd voelen bezoekers zich? Hebben ze van het bezoek iets nieuws geleerd? Komen bezoekers speciaal voor jouw organisatie of project naar de stad of regio? En hoeveel is het bezoek aan jouw organisatie of project bezoekers waard? De Impactmeter helpt je om deze inzichten (en meer) zelf te verzamelen.

Een impactmeting in 5 stappen

Met De Impactmeter ga je dus zelf aan de slag met het meten van je impact. Dit gaat in een aantal stappen:

  1. Bij het aanmelden vragen we om een aantal contact- en achtergrondgegevens. We willen graag weten in welke regio je gevestigd bent, hoeveel bezoekers je naar schatting ontvangt en we vragen je om een schatting te maken van de inkomsten en uitgaven. Deze informatie hebben we later nodig om de analyse te maken.
  2. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een bevestiging. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. We willen graag eerst een online afspraak inplannen om te zorgen dat je goed aan de slag kan met De Impactmeter. Ook kan je ons dan nog vragen stellen en bespreken we samen de voorwaarden voor succes.
  3. Na de online afspraak krijg je toegang tot je eigen Impactmeter omgeving. In deze omgeving kan je realtime de status van je impactmeting volgen. Ook zie je daar terug van hoeveel bezoekers we nog input nodig hebben om de impactmeting te voltooien.
  4. Het is aan jou als instelling of maker, om bezoekers te overtuigen mee te werken aan De Impactmeter. Dat doen ze door na afloop van een bezoek een korte vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is opgebouwd door middel van vier modules: Algemeen, Cultuur, Sociaal en Economisch.
  5. Zodra we voldoende input hebben verzameld, sluiten we de impactmeting af en maken wij de rapportage voor je op. Deze versturen we per e-mail. Daarna plannen we een online afspraak in om de resultaten te bespreken.

Kosten

De kosten voor een meting met De Impactmeter voor jouw organisatie of project bedragen € 495,- exclusief 21% btw. Voor dit bedrag krijg je toegang tot je eigen De Impactmeter omgeving, kan je één meting voor je organisatie of project zelf uitvoeren en krijg je van ons een rapportage met de resultaten. Het voorgesprek en afsluitende gesprek zijn ook inbegrepen. Uiteraard kan je met vragen en voor hulp altijd bij ons terecht.

Benchmark

Voor fondsen, gemeenten en provincies is het mogelijk een De Impactmeter Benchmark te laten uitvoeren voor een specifieke regio of discipline. Neem hierover contact met ons op voor een offerte op maat.

 

Contact

Bij interesse of vragen over de tool kan je contact opnemen met onze cultureel adviseur Lisan Beune via lisanbeune@lysiasadvies.nl of 06 219 515 03.

 

 

Share:

meer recente nieuwsberichten

Stel het perspectief van gedupeerden centraal en geef invulling aan de menselijke maat in hersteloperaties
Marcel Benard schreef artikel voor Binnenlands Bestuur
11/10/2024
Ayfer Koç en Thijs Kuipers associé bij Lysias Advies
Persbericht
06/09/2024
Diversiteit: een onderbenutte kans voor verandering
Collega Sharon Smit ontvangt professor Jonas Stier
05/09/2024
Zeven inzichten uit het symposium gebiedsontwikkeling
16/07/2024