Terug

20/10/2022

Eva Hillen adviseur bij Lysias

Eva Hillen is onlangs bij Lysias Advies begonnen als adviseur. Met haar ruime ervaring bij lokale overheden en bij de landelijke samenwerking vanuit de VNG is Eva een welkome aanvulling op het team van Lysias. Directeur Marcel Benard: “Eva is een verrijking voor ons team, met haar brede kennis van de lokale praktijk en haar skills in het werken met groepen.”

 

Ervaring bij lokale overheden

Lysias’ focus ligt op de (complexe) opgaven die spelen in het publieke domein. “Dat Eva de praktijk van binnenuit kent, is daarbij natuurlijk zeer waardevol”, zegt Benard. Eva heeft van dichtbij ervaren hoe de lokale overheden de ene na de andere uitdaging voor hun kiezen krijgen: “Ik heb vanuit strategische rollen bij kleine en grote gemeenten dicht op het gemeentebestuur gewerkt, maar ken ook de ambtelijke praktijk en de verbinding met de samenleving van zeer dichtbij. En er is nog veel te leren van elkaar!”

 

Richting geven aan teamdynamiek

Eva werkt graag met groepen om ‘doorbraken te creëren in taaie vraagstukken, van gemeenteraden tot groepen inwoners’. Dat doet ze op een passende én verrassende manier. “Een eerste gezamenlijke stap is dan vaak al een mooie uitkomst”. Dankzij haar diplomatieke manier van optreden weet zij diverse belangen bij elkaar te brengen en daarin indien nodig ook te sturen.

 

Direct aan de slag

Ze is al met twee vraagstukken aan de slag, in samenwerking met collega’s vanuit Lysias: De ontwikkeling van een samenwerkingsorganisatie in Noord-Limburg en het onderzoek naar de toekomstbestendigheid van het VTH-stelsel in Gelderland. “Erg leuk en fijn om hierbij van waarde te kunnen zijn.” Eva heeft een brede interesse in vraagstukken in het publieke domein. Ze besluit: “Hier kan ik mijn nieuwsgierigheid zeker in kwijt!”

 

Share:

meer recente nieuwsberichten

Visie op de maatschappelijke bijdrage van het Nederlandse bedrijfsleven
 WRR – Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid 
04/12/2023
Lysias deed onderzoek naar vier grote bouwprojecten in Sint-Michielsgestel
Info naar bewoners en raad onvoldoende
04/12/2023
Als de overheid nu doorpakt komt een duurzame landbouw ineens veel dichterbij
De nieuwe generatie boeren wil het anders doen
30/11/2023
Presentatietraining en een frisse blik in Doorn
Bosberaad Lysias najaar 2023
23/11/2023