Terug

20/10/2022

Eva Hillen adviseur bij Lysias

Eva Hillen is onlangs bij Lysias Advies begonnen als adviseur. Met haar ruime ervaring bij lokale overheden en bij de landelijke samenwerking vanuit de VNG is Eva een welkome aanvulling op het team van Lysias. Directeur Marcel Benard: “Eva is een verrijking voor ons team, met haar brede kennis van de lokale praktijk en haar skills in het werken met groepen.”

 

Ervaring bij lokale overheden

Lysias’ focus ligt op de (complexe) opgaven die spelen in het publieke domein. “Dat Eva de praktijk van binnenuit kent, is daarbij natuurlijk zeer waardevol”, zegt Benard. Eva heeft van dichtbij ervaren hoe de lokale overheden de ene na de andere uitdaging voor hun kiezen krijgen: “Ik heb vanuit strategische rollen bij kleine en grote gemeenten dicht op het gemeentebestuur gewerkt, maar ken ook de ambtelijke praktijk en de verbinding met de samenleving van zeer dichtbij. En er is nog veel te leren van elkaar!”

 

Richting geven aan teamdynamiek

Eva werkt graag met groepen om ‘doorbraken te creëren in taaie vraagstukken, van gemeenteraden tot groepen inwoners’. Dat doet ze op een passende én verrassende manier. “Een eerste gezamenlijke stap is dan vaak al een mooie uitkomst”. Dankzij haar diplomatieke manier van optreden weet zij diverse belangen bij elkaar te brengen en daarin indien nodig ook te sturen.

 

Direct aan de slag

Ze is al met twee vraagstukken aan de slag, in samenwerking met collega’s vanuit Lysias: De ontwikkeling van een samenwerkingsorganisatie in Noord-Limburg en het onderzoek naar de toekomstbestendigheid van het VTH-stelsel in Gelderland. “Erg leuk en fijn om hierbij van waarde te kunnen zijn.” Eva heeft een brede interesse in vraagstukken in het publieke domein. Ze besluit: “Hier kan ik mijn nieuwsgierigheid zeker in kwijt!”

 

Share:

No data was found

meer recente nieuwsberichten

LNV geeft continuïteit aan het Investeringsfonds Duurzame Landbouw
Goed bericht voor de landbouwtransitie
24/05/2023
Natuurbuurderijen als oplossing voor het stikstofdossier
Artikel in de Volkskrant
23/05/2023
Nieuwe collega gestart
Ilse Wesseling adviseur bij Lysias
15/05/2023
‘Een scheiding tussen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel? Dat zou nog eens duur en ingewikkeld kunnen worden’
In het nieuws: onderzoek naar ontvlechten en fuseren
03/05/2023