Terug

17/11/2021

Even voorstellen…

Nieuwe collega’s Catheel en Ferdinand

Lysias Advies heeft vorige maand twee nieuwe adviseurs welkom geheten: Catheel Pino en Ferdinand Strijthagen. Catheel is expert innovatieve financieringsvormen in het publieke domein en Ferdinand, voormalig directeur publieke gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland, is als een vis in het water in het sociaal domein.

Juridisch adviseur Catheel Pino is als expert innovatieve financieringsvormen in het publieke domein Lysias komen versterken. Directeur Magdeleen Sturm ziet “een groeiende behoefte aan expertise op financieringsvragen en hebben daar als Lysias een stevig profiel op ontwikkeld. We zijn daarom blij dat Catheel zich bij ons heeft aangesloten.”

Catheel adviseerde in het verleden overheden met vraagstukken rondom bekostigen en financieren: “Als juridisch adviseur in publieke financiering wil ik overheden helpen om hun ambities en opgaven te realiseren door de juiste inzet van financiering. Dat kan door vooraf mee te denken en te implementeren, maar ook door gedurende de rit te adviseren en te helpen bij te sturen.”

Net als Catheel trad Ferdinand, voormalig directeur publieke gezondheid GGD Zaanstreek-Waterland, per 1 oktober aan.
Ferdinand – jurist van huis uit – bekleedde in zijn loopbaan beleidsfuncties bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie. De afgelopen 20 jaar was hij in directiefuncties onder meer werkzaam bij de Schorerstichting en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid. Met succes zette hij nieuwe organisaties op en leidde verandertrajecten. Daarnaast heeft Strijthagen een aantal nevenfuncties als toezichthouder bij een kinderopvangorganisatie, een woningcorporatie en in de ouderenzorg.

Directeur Marcel Benard zegt over Ferdinands komst: “Onze opdrachtgevers in het sociaal domein, de publieke gezondheidszorg en jeugdzorg hebben stevige uitdagingen waar ze ons regelmatig bij inschakelen. Dankzij Ferdinand vergroten we onze mogelijkheden hen daarbij strategisch te adviseren.”

Share:

Catheel Pino

Adviseur

Ferdinand Strijthagen

Adviseur

meer recente nieuwsberichten

Lysias investeert in maatschappelijke impact door verbinding in het onderwijs
Lysias maatschappelijke impactprijs 2024
13/06/2024
Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024