Terug

10/01/2023

Gemeenteraad Breda voorgelicht over voortgang Verbeter Breda

Op donderdag 17 november werd het programma Verbeter Breda weer besproken in de gemeenteraad van Breda. Ter tafel kwamen onder andere vragen over de voortgang en de betrokkenheid van bewoners. Te gast was Pieter van Eijsden van bureau Lysias, die zich buigt over de volgende fase van Verbeter Breda. En dan met name de aansturing ervan.

Bureau Lysias heeft onderzoek gedaan naar de aansturing van vergelijkbare programma’s in andere steden. Hij benadrukt dat het ingewikkelde trajecten zijn, met vele stappen die moeten worden gezet. “Dat kun je alleen doen door het behapbaar te maken”, vertelt hij. “Daarvoor is een goede structuur nodig. Zodra we dingen gaan doen, moeten de rollen verdeeld zijn, goed worden samengewerkt en het toezicht geregeld zijn. Daar moeten we nu goed over nadenken, want je wilt er 20 jaar mee vooruit.”

Programmabureau krijgt steeds meer vorm (verbeterbreda.nl)

Toekomstbestendig organiseren gaat over organiseren en samenwerken binnen organisaties, maar ook steeds vaker over grenzen van organisaties heen in netwerksamenwerking. Verbeter Breda is daarvan een mooi voorbeeld, zoals we vanuit Lysias ook betrokken zijn bij andere voorbeelden van netwerksamenwerking in ons land. Meer weten over toekomstbestendig organiseren? Pieter van Eijsden gaat graag in gesprek.

Share:

Pieter van Eijsden

Adviseur

meer recente nieuwsberichten

Casper Dam gestart bij Lysias
Uitbreiding adviesteam
04/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024
Lysias op bezoek in Fryslân
Bosberaad: kwaliteit openbaar bestuur en samenwerking
26/03/2024
Collega Melvin Könings te gast in podcast Studio Energie
Over staatssteun en (gebrek aan) industriepolitiek
27/02/2024