Terug

06/11/2021

Interview met Kees van Ommering

Kees stuitte in de nazomer van 2018 op een vacature van Lysias, waarin het bureau een financieel medewerker die ervaring met AFAS had, zocht. Inmiddels werkt Kees zo’n 3 jaar met veel plezier in Amersfoort en is inmiddels aandeelhouder. Tijd voor een interview!


Hoe kwam Lysias bij jou op de radar?
“In 2018 zocht ik een leuke baan in mijn vakgebied in de buurt van Scherpenzeel, voor 2 dagen in de week. De vacature van Lysias sprak mij heel erg aan. Het eerste gesprek met Marcel en Mitra verliep heel prettig. De sfeer op kantoor was prettig; het is een ontspannen club mensen, die hard werken aan mooie projecten in onze maatschappij.”

“Vanaf het begin voel ik me deel uitmaken van het bedrijf. De directie is heel benaderbaar, het is een leuke mix van jonge en ervaren adviseurs; het is een dynamische club. Ik ben het bovendien eens met de lijn die zij uitstralen; dat we samen werken aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen.”


Wat doe je precies, als financieel medewerker?
“Ik maak de facturen op; ik beheer de debiteurenadministratie. En ik houd het financiële overzicht bij, hoe Lysias ervoor staat. Met mijn directe collega Mitra en mijn collega’s op het secretariaat kan ik goed opschieten.” Lachend: “Met iedereen kan ik goed overweg.”

 

Wat is jouw achtergrond?
“Ik ben geboren op een boerderij, die aan de weg van Scherpenzeel naar Barneveld stond, in een gezin met acht kinderen. Als kind heb ik de landbouwschool in Barneveld gedaan. Mijn vader besloot op een gegeven moment zijn boerderij te verkopen; geen van zijn kinderen wilde of kon ermee verder. Best een lastige periode was dat voor mijn ouders, omdat ze afscheid namen van een stuk familiehistorie.”

“Administratief werk trok mij persoonlijk meer dan een boerenbedrijf met koeien runnen. Ik koos voor die opleiding en ging bij de SNS-bank en de Rabobank werken. Ook ben ik bewindvoerder geweest. Maar het financieel administratieve lag me het beste.”

“Toen ik bij Lysias begon, kreeg ik de welbekende vragenlijst van Belbin, om mijn rol te bepalen. Volgens ‘Belbin’ ben ik ‘de bedrijfsman’. Herkenbaar natuurlijk. Ik schreef nota bene een scriptie over bedrijfsoverdracht en -overname. Structuur houden, cijfers bijhouden, financiële overzichten maken… dat ligt mij gewoon.”

 

Wat waardeer je van Lysias?
“De complexe vraagstukken en langjarige projecten waar onze adviseurs dagelijks mee bezig zijn, zoals de energietransitie, het stikstofdossier – met alle uitdagingen voor de landbouw, natuurorganisaties, bouwbedrijven -, de Wmo in Friesland, het vaardossier in Amsterdam; al deze maatschappelijke thema’s spreken mij aan. Je hoeft de krant maar open te slaan…” “Daarnaast is er altijd reuring. En er is alle ruimte om ideeën verder uit te werken. Zo hebben we laatst het Lysias Super Support gelanceerd, om collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen. De professionaliseringsslag die we hiermee maken, leiden er vast toe dat we nog efficiënter te werk kunnen gaan.”

“Ik besloot om aandelen te nemen in Lysias, omdat ik zo veel vertrouwen in dit bedrijf heb. Ik waardeer dat zij me deze kans geboden hebben. En – last but not least – de samenwerking met het team verloopt heel prettig. Geld verdienen is leuk, maar werkplezier is belangrijker. En dat vind ik bij Lysias. ”

Share:

meer recente nieuwsberichten

Visie op de maatschappelijke bijdrage van het Nederlandse bedrijfsleven
 WRR – Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid 
04/12/2023
Lysias deed onderzoek naar vier grote bouwprojecten in Sint-Michielsgestel
Info naar bewoners en raad onvoldoende
04/12/2023
Als de overheid nu doorpakt komt een duurzame landbouw ineens veel dichterbij
De nieuwe generatie boeren wil het anders doen
30/11/2023
Presentatietraining en een frisse blik in Doorn
Bosberaad Lysias najaar 2023
23/11/2023