Terug

09/11/2022

Janne Gerritsen en Rosaline Kalf gestart bij Lysias

Lysias Advies heet twee nieuwe adviseurs van harte welkom. Rosaline Kalf is per 1 september bij ons aan de slag aan de slag gegaan en Janne Gerritsen per 1 oktober. Korien Jurgens directeur van Lysias: “We zijn als Lysias trots om met Rosaline en Janne twee talentvolle adviseurs te mogen verwelkomen die beiden waardevolle expertise meebrengen op actuele vraagstukken in het publieke domein”.

Rosaline heeft een achtergrond als bestuurskundige en was eerder werkzaam als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en daarvoor als financieel trainee bij het ministerie van VWS. Ze werkt graag in de breedte van het publieke domein, met een bijzondere interesse en ervaring in integriteit, veiligheid en ondermijning. De ervaring die ze heeft opgedaan bij het Rijk en de AFM neemt ze mee in haar volgende stap als adviseur. Rosaline: “Ik werk graag aan opgaven die vragen om daadkrachtig ingrijpen en een positieve verandering. Ik zie er naar uit om met Lysias impact te maken en dichtbij de mensen te staan waarvoor we het doen.” Rosaline is in haar eerste maanden onder andere gestart als adviseur voor de Bestuurlijke Adviescommissie Kinderopvangtoeslag en als onderzoeker voor de evaluatie armoede- en schuldhulpverleningsbeleid in de gemeente Venlo.

Janne Gerritsen is politicologe en was eerder werkzaam als medewerker van de Tweede Kamerfractie van D66. Daarvoor schreef zij mee aan speeches voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vorig jaar nog plaatste Weekblad Elsevier haar onder de ’30 talenten onder 30’ die de toekomst van Nederland vormgeven. Janne heeft hart voor de thema’s natuur, landbouw en water. En dat is niet voor niks, de transitie van de landbouw is één van de grote opgaven van deze tijd. Janne: “Mijn werk begint bij de overtuiging dat iedere stap in de richting van een betere leefomgeving het waard is om te zetten. Ik zie ernaar uit om mij met Lysias in te zetten voor de toekomst van ons landelijk gebied. De komende jaren spant het erom! We moeten onze handen uit de mouwen steken en zowel de natuur als boeren perspectief bieden. Voor daden is geen verdeeldheid, maar samenwerking nodig.” Janne is in haar eerste maanden als adviseur onder andere betrokken bij het project ‘Rethink de Delta’ van Deltares. Naast haar werk als adviseur is Janne ook gemeenteraadslid namens D66 in Delft

Share:

meer recente nieuwsberichten

Zeven inzichten uit het symposium gebiedsontwikkeling
16/07/2024
Luchtvaartmaatschappij Lufthansa onder vergrootglas van Brussel
Collega Melvin Könings bij BNR over staatssteun
08/07/2024
Een overheid die voor iedereen werkt
Derde Lysias Braderie
02/07/2024
Lysias international
Website in het Engels voor internationale relaties
25/06/2024