Terug

04/02/2021

Korien Jurgens treedt toe als partner bij Lysias Advies

Lysias Advies is in het bijzondere jaar 2020 met bijna 20 procent gegroeid. We namen nieuwe adviseurs aan en senior adviseur Korien Jurgens is partner geworden. Algemeen directeur Magdeleen Sturm: “Met de komst van Korien in 2018 hebben we een grote stap gemaakt in de advisering over ingewikkelde opgaven in grote steden. We bouwen verder aan de kernkwaliteit van ons bureau: strategisch advies én hands on adviezen helpen realiseren bij belangrijke maatschappelijke vraagstukken.”

In 2020 maakte Lysias Advies een omzetgroei van bijna 20 procent door ten opzichte van 2019 en nam 5 nieuwe adviseurs aan. Jurgens maakte ruim 2 jaar geleden de overstap van de gemeente Amsterdam naar het Amersfoortse adviesbureau in het publieke domein. Voorheen werkte zij als programmamanager bij de gemeente Amsterdam. “Ik hield me bezig met strategisch advies in het fysiek en sociaal domein, met uiteenlopende onderwerpen zoals de hervorming van Sociaal Werk en programma Varen.” Bij Lysias Advies blijft zij zich bezighouden met uiteenlopende beleidsopgaven: van stedelijke ontwikkeling tot gezondheidszorg. “Ik ben een fixer, een doener en deins niet terug voor complexe opgaven. Dat maakt dat opdrachtgevers graag met mij werken, omdat ze weten dat we samen hun ambitie kunnen realiseren.”

Meerwaarde voor het bureau en opdrachtgevers
Magdeleen Sturm, directeur van Lysias Advies, over de toetreding van Jurgens als partner: “Typisch Korien is dat ze in de praktijk laat zien wat ze kan. Ze stapt naar voren om te zorgen dat ingewikkelde vraagstukken tijdig en goed kunnen worden opgepakt, zoals bijvoorbeeld de invoering van de Wet verplichte ggz in Amsterdam. De combinatie van gedegen analyseren en aanpakken is haar kracht, dat laat ze ook binnen het bureau zien.”

Als partner richt Jurgens zich onder meer op de verdere professionalisering van Lysias. Als ACP-geaccrediteerd bureau heeft Lysias de ambitie om het vitaalste bedrijf van Nederland te worden. “Met onze krachtige club professionals blijft de menselijke maat centraal staan. We weten elkaar goed te vinden, ook in coronatijd, en houden oog voor elkaar, zodat we onze klanten van gedegen, scherp advies en realisatiekracht kunnen blijven voorzien. Daarom zijn we blij dat ze zich nu als partner blijft inzetten voor Lysias en onze opdrachtgevers.”

Share:

Korien Jurgens

Partner en directeur

meer recente nieuwsberichten

Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024