Terug

15/04/2024

Leonie Veerman gestart bij Lysias

Adviesteam verder versterkt

Sinds april is het adviesteam van Lysias verder versterkt met de komst van Leonie Veerman. Leonie was eerder adviseur bij OchtendMensen (TwynstraGudde) en werkte bij de GGD Amsterdam op de thema’s gezondheid en leefomgeving. Zij vervulde verschillende rollen zoals adviseur, programmamanager en secretaris voor gemeenten, provincie, onderwijs- en zorgorganisaties.

Waarom heb je voor Lysias gekozen? “Het afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en ook de volgende stap in mijn carrière. Omdat ik van afwisseling in het werk houd en graag snel wil leren wist ik dat een adviesbureau een goede plek zou zijn voor mij. Ik heb bij verschillende adviesbureaus kennisgemaakt en werd getipt om bij Lysias te gaan kijken via een collega. Ondanks dat ik Lysias vooraf niet kende, klikte het direct bij het eerste koffiegesprek en voelde ik aan dat dit het type bureau was dat bij mij past: een ongedwongen sfeer waar collega’s elkaar kennen, maar waar ook professioneel en met enthousiasme gewerkt wordt. De thema’s waar Lysias aan werkt, sluiten perfect aan bij mijn interesse, namelijk een gezonde leefomgeving en sociale vraagstukken. Bij het tweede gesprek werd mijn positieve indruk van Lysias bevestigd, en de rest is geschiedenis!”

Wat hoop je bij Lysias te bereiken, waar wil je je voor inzetten? “Ik ben pragmatisch ingesteld en houd van aanpakken, daarom wil ik me graag verder ontwikkelen als projectleider of programmamanager. Het geeft me energie om samen met anderen naar een oplossing te zoeken. Het verkleinen van maatschappelijke verschillenen de problemen die daar uit voortkomen, daar wil ik me voor inzetten. Er zijn zoveel factoren die bijdragen aan gezondheidsverschillen: je kansen op een opleiding, geld, kennis van een gezonde levensstijl, steun van naasten, de omgeving waarin je woont, de toegankelijkheid en beschikbaarheid van zorg en ga zo maar door. Het liefst zet ik me voor dit soort thema’s in”.

Directeur Korien Jurgens is blij met de komst van Leonie: “De kennis en ervaring van Leonie sluiten goed aan bij de actuele maatschappelijke vraagstukken. Voor verschillende opdrachtgevers werken we aan opdrachten rond de transitie van zorg naar gezondheid en de kwaliteit van de leefomgeving. Leonie gaat daar ongetwijfeld een mooie bijdrage aan leveren”.

Share:

meer recente nieuwsberichten

Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024