Terug

08/04/2022

Lysias Advies begeleidt gemeenteraad Lelystad bij opstellen van raadsakkoord

“Eerst gezamenlijk programma vaststellen; dan het college vormen”  

Dialoog in plaats van debat, dat is hoe het in de toekomst in de gemeenteraad van Lelystad vooral zal moeten gaan. Dat stelt Magdeleen Sturm van Lysias Advies, die vanaf maandag samen met Herman Grootelaar en Jolanda Waaijer de gemeenteraad gaat begeleiden bij het opstellen van een raadsakkoord. 

De gemeenteraad van Lelystad stemde dinsdag 5 april unaniem in met een nieuwe werkwijze: eerst een gezamenlijk programma vaststellen, een raadsakkoord, en dan pas het college vormen. Lelystad heeft daarmee de primeur in Flevoland: als eerste gemeente gaat zij aan de slag met een raadsakkoord.

Procesbegeleiding bij raadsakkoord Magdeleen Sturm, Herman Grootelaar en Jolanda Waaijer, allen bestuurs- en organisatieadviseur, begeleiden het proces om tot dit raadsakkoord te komen. Een afvaardiging van alle veertien fracties gaat onder begeleiding van hen in gesprek. “Het is vooral de bedoeling dat raadsleden in gesprek gaan met elkaar en met belanghebbenden en de inwoners van Lelystad. Gezien het enthousiasme van alle fracties, hebben we er alle vertrouwen in dat er in juni een stevige basis ligt om de komende jaren te werken aan de toekomst van Lelystad.”

Meer weten? Bekijk het interview met Magdeleen Sturm via Omroep Flevoland

Share:

meer recente nieuwsberichten

Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024
Lysias op bezoek in Fryslân
Bosberaad: kwaliteit openbaar bestuur en samenwerking
26/03/2024
Collega Melvin Könings te gast in podcast Studio Energie
Over staatssteun en (gebrek aan) industriepolitiek
27/02/2024
Inzicht in Lysias
De Lysias Advies Update is uit!
15/02/2024