Terug

15/12/2021

Lysias Advies vernieuwt directie

Een goed moment voor vernieuwing in de directie om de toekomst met evenveel vertrouwen tegemoet te zien. Korien Jurgens en Marcel Benard worden respectievelijk directeur en algemeen directeur bij Lysias Advies. Magdeleen Sturm neemt komend jaar afscheid.

Afgelopen jaar heeft adviesbureau voor publieke domein Lysias Advies aan maatschappelijke opgaven gewerkt, zoals de Hervormingsagenda Jeugd, de transitie van de landbouw, meer ruimte voor wonen en zorg en gebiedsontwikkelingen. Algemeen directeur Magdeleen Sturm en directeur Marcel Benard: “Opdrachtgevers waren lovend in hun evaluaties en we zagen onze prestaties onlangs ook bevestigd in de externe audit voor ons ACP-keurmerk. We zijn ook op een andere manier gegroeid: de afgelopen 2 jaar kwamen er acht nieuwe collega’s bij. Een goed moment voor vernieuwing in de directie om de toekomst met evenveel vertrouwen tegemoet te zien.”

Marcel Benard, die sinds 2015 directeur is, volgt per 1 januari 2022 Magdeleen Sturm op als algemeen directeur. Korien Jurgens, sinds 1 jaar partner, is vanaf die datum directeur. Na ruim 16 jaar zal Magdeleen Sturm per juni 2022 afscheid nemen van Lysias.

Hanneke Möhring, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lysias: “Magdeleen heeft op haar kenmerkende wijze met veel energie 10 jaar leiding gegeven aan Lysias. Er staat een bureau voor het publieke domein met een grote eigenheid en een stevige reputatie. Haar vertrek over een half jaar geeft Lysias de kans om met een nieuw directieteam de positieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren met veel elan voort te zetten. Marcel heeft in de afgelopen jaren op een goede manier leiding gegeven aan het bureau, en is inmiddels ook een boegbeeld van Lysias. Korien voegt met haar ervaring en haar inzet voor professionalisering en vitaliteit ook weer nieuwe kwaliteit toe aan het directieteam. We hebben als RvC alle vertrouwen in Lysias de komende jaren, met deze nieuwe directie.”

Boek ‘Niet weer een onderzoek’

Samen met vijf andere collega’s schreef Magdeleen afgelopen jaar aan het boek ‘Niet weer een onderzoek’. Alle Lysias ervaring met het doen van onderzoek sinds 2000 is hierin gebundeld en toegankelijk gemaakt voor een groter publiek. Toekomstig algemeen directeur Marcel Benard: “We zullen Magdeleen missen, maar met dit boek laat ze voor Lysias ook een tastbare ‘erfenis’ achter.”

Share:

No data was found

meer recente nieuwsberichten

Ferdinand Strijthagen interim Directeur Publieke Gezondheid (DPG) GGD Drenthe
Lysias interim
15/09/2023
Lysias Sportdag
Een onmisbare traditie
13/09/2023
Lysias richt Raad van Gezond Verstand op
Uit de eigen bubbel
12/09/2023
Vier manieren waarop wij allemaal de online haat kunnen remmen
Opinieartikel in Trouw
27/07/2023