Terug

24/02/2022

Lysias bekroond met Vignet Vitaal Bedrijf

 

Lysias Advies is deze week bekroond met het Vignet Vitaal Bedrijf. Korien Jurgens van Lysias Advies: “Daar zijn we heel blij mee. Vanwege onze ambitie om het vitaalste bedrijf van Nederland te worden, hebben we geïnvesteerd in onze vitaliteit.”

Lysias schakelde de hulp in van Perspectief Groep, arbodienstverlener en specialist in arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid. “Perspectief Groep heeft ons geholpen om vitaliteit nog beter met elkaar te bespreken. We hebben tijdens bureaudagen in kleine groepjes activiteiten ondernomen zoals tennissen, fietsen, schaatsen en kanoën. Dit laatste paste goed bij onze behoefte in de coronaperiode.”

Volgens Vignet Vitaal Bedrijf scoort Lysias hoog op bewegen, voeding en mentale balans.

“We willen graag het vitaalste bedrijf van Nederland worden. Anderhalf jaar geleden hebben we besloten daar serieus werk van te maken”, zegt directeur Korien Jurgens van Lysias Advies. “Het Vignet Vitaal Bedrijf is een mooie bekroning voor onze inspanningen tot dusver.”

Volgens Jurgens ligt de lat best hoog in het adviseursvak. Het vraagt veel van de medewerkers en ze dragen grote verantwoordelijkheid bij opdrachten. “Het is inherent aan het vak dat adviseurs op een hoog niveau moeten presteren om alles te kunnen managen en zichzelf niet te overvragen. Als bureau organiseerden we al veel activiteiten, maar we wilden het meer gestructureerd aanpakken. Daarom hebben we de hulp ingeschakeld van Perspectief Groep bv, arbodienstverlener en specialist in arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid.”

 

Lysias Advies 'Wij zijn trots op ons Vignet Vitaal Bedrijf'

Gesprekken tussen ontwikkelcoaches en adviseurs

“Perspectief heeft hun inzichten en ideeën gepresenteerd aan al onze collega´s”, vertelt Jurgens. “We waren erg gecharmeerd van hun verhaal en zijn verder met hen aan de slag gegaan. Op advies van Perspectief bespreken we het onderwerp vitaliteit nu breder binnen het bureau, bijvoorbeeld tijdens de periodieke gesprekken tussen ontwikkelcoaches en adviseurs. Hierbij helpt het inzicht dat een vitale werkhouding ook afhangt van iemands privésituatie en hoe iemand in zijn vel zit.”

Werk loslaten en persoonlijk contact
Aan het begin van het traject heeft Perspectief een brede meting gedaan onder de  ongeveer vijftig medewerkers van Lysias Advies en daar kwamen een aantal aandachtspunten uit. Jurgens: “De belangrijkste waren…” Meer weten? Lees hier verder het complete artikel.

Share:

meer recente nieuwsberichten

Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024