Terug

23/06/2022

Lysias Lustrumreis 2022

In 2020 bestond Lysias 20 jaar! Iedere 5 jaar gaan we als bureau met elkaar op reis, waarbij we de inhoud van ons werk combineren met ontspanning. Door corona kon de lustrumreis 2020 met 2 jaar vertraging in juni 2022 worden georganiseerd. Deze keer bezochten we Essen in Duitsland.

De Lustrumreis bracht ons naar Essen, stad in het Ruhrgebied in Duitsland. We verdiepten ons in de boeiende historie van de stad, de opbouw na de Tweede Wereldoorlog en de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. In het bijzonder stonden we stil bij de impact van de sluiting van de kolenmijn Zeche Zollverein en de transformatie van het industriële gebied naar een creatieve, groene broedplek voor innovatie die intussen Unesco Werelderfgoed is.

Natuurlijk was er ook ruimte voor ontspanning, kennismaking met een aantal nieuwe collega’s en het afscheid van partner en directeur Magdeleen Sturm. Er werd genoten van het prachtige weer, de Duitse horeca werd verkend en we maakten een kanotocht over de Baldeneyer See. Na eerdere bureaubezoeken aan Napels en Valencia ook nu weer een zeer geslaagde reis!

Share:

No data was found

meer recente nieuwsberichten

Niet weer een onderzoek; onderzoek met impact in het publieke domein
Artikel van Yoram Poot in OOA vakblad voor adviseurs
26/01/2023
Verkenning bestuurlijke toekomst Enkhuizen
Artikel over Lysias onderzoek in de pers
23/01/2023
Gemeenteraad Breda voorgelicht over voortgang Verbeter Breda
Programmabureau krijgt steeds meer vorm
10/01/2023
Over het belang van professionalisering en ontwikkeling van adviseurs
Column van Carla de Rie voor de OOA
27/11/2022