Terug

23/06/2022

Lysias Lustrumreis 2022

In 2020 bestond Lysias 20 jaar! Iedere 5 jaar gaan we als bureau met elkaar op reis, waarbij we de inhoud van ons werk combineren met ontspanning. Door corona kon de lustrumreis 2020 met 2 jaar vertraging in juni 2022 worden georganiseerd. Deze keer bezochten we Essen in Duitsland.

De Lustrumreis bracht ons naar Essen, stad in het Ruhrgebied in Duitsland. We verdiepten ons in de boeiende historie van de stad, de opbouw na de Tweede Wereldoorlog en de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. In het bijzonder stonden we stil bij de impact van de sluiting van de kolenmijn Zeche Zollverein en de transformatie van het industriële gebied naar een creatieve, groene broedplek voor innovatie die intussen Unesco Werelderfgoed is.

Natuurlijk was er ook ruimte voor ontspanning, kennismaking met een aantal nieuwe collega’s en het afscheid van partner en directeur Magdeleen Sturm. Er werd genoten van het prachtige weer, de Duitse horeca werd verkend en we maakten een kanotocht over de Baldeneyer See. Na eerdere bureaubezoeken aan Napels en Valencia ook nu weer een zeer geslaagde reis!

Share:

No data was found

meer recente nieuwsberichten

GALA zet in op meer preventie
Centrale rol voor gemeenten, bundeling middelen
08/02/2023
Lysias versterkt ‘opgavegericht realiseren’
Aldrik Dijkstra gestart bij Lysias
07/02/2023
Senior organisatieadviseur
Breng jij beweging in het publieke domein?
06/02/2023
Piet & Pino: Alles komt samen in gebiedsontwikkeling
Podcast over gebiedsontwikkeling
02/02/2023