Terug

23/06/2022

Lysias Lustrumreis 2022

In 2020 bestond Lysias 20 jaar! Iedere 5 jaar gaan we als bureau met elkaar op reis, waarbij we de inhoud van ons werk combineren met ontspanning. Door corona kon de lustrumreis 2020 met 2 jaar vertraging in juni 2022 worden georganiseerd. Deze keer bezochten we Essen in Duitsland.

De Lustrumreis bracht ons naar Essen, stad in het Ruhrgebied in Duitsland. We verdiepten ons in de boeiende historie van de stad, de opbouw na de Tweede Wereldoorlog en de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. In het bijzonder stonden we stil bij de impact van de sluiting van de kolenmijn Zeche Zollverein en de transformatie van het industriële gebied naar een creatieve, groene broedplek voor innovatie die intussen Unesco Werelderfgoed is.

Natuurlijk was er ook ruimte voor ontspanning, kennismaking met een aantal nieuwe collega’s en het afscheid van partner en directeur Magdeleen Sturm. Er werd genoten van het prachtige weer, de Duitse horeca werd verkend en we maakten een kanotocht over de Baldeneyer See. Na eerdere bureaubezoeken aan Napels en Valencia ook nu weer een zeer geslaagde reis!

Share:

No data was found

meer recente nieuwsberichten

LNV geeft continuïteit aan het Investeringsfonds Duurzame Landbouw
Goed bericht voor de landbouwtransitie
24/05/2023
Natuurbuurderijen als oplossing voor het stikstofdossier
Artikel in de Volkskrant
23/05/2023
Nieuwe collega gestart
Ilse Wesseling adviseur bij Lysias
15/05/2023
‘Een scheiding tussen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel? Dat zou nog eens duur en ingewikkeld kunnen worden’
In het nieuws: onderzoek naar ontvlechten en fuseren
03/05/2023