Terug

23/06/2022

Lysias Lustrumreis 2022

In 2020 bestond Lysias 20 jaar! Iedere 5 jaar gaan we als bureau met elkaar op reis, waarbij we de inhoud van ons werk combineren met ontspanning. Door corona kon de lustrumreis 2020 met 2 jaar vertraging in juni 2022 worden georganiseerd. Deze keer bezochten we Essen in Duitsland.

De Lustrumreis bracht ons naar Essen, stad in het Ruhrgebied in Duitsland. We verdiepten ons in de boeiende historie van de stad, de opbouw na de Tweede Wereldoorlog en de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. In het bijzonder stonden we stil bij de impact van de sluiting van de kolenmijn Zeche Zollverein en de transformatie van het industriële gebied naar een creatieve, groene broedplek voor innovatie die intussen Unesco Werelderfgoed is.

Natuurlijk was er ook ruimte voor ontspanning, kennismaking met een aantal nieuwe collega’s en het afscheid van partner en directeur Magdeleen Sturm. Er werd genoten van het prachtige weer, de Duitse horeca werd verkend en we maakten een kanotocht over de Baldeneyer See. Na eerdere bureaubezoeken aan Napels en Valencia ook nu weer een zeer geslaagde reis!

Share:

meer recente nieuwsberichten

Visie op de maatschappelijke bijdrage van het Nederlandse bedrijfsleven
 WRR – Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid 
04/12/2023
Lysias deed onderzoek naar vier grote bouwprojecten in Sint-Michielsgestel
Info naar bewoners en raad onvoldoende
04/12/2023
Als de overheid nu doorpakt komt een duurzame landbouw ineens veel dichterbij
De nieuwe generatie boeren wil het anders doen
30/11/2023
Presentatietraining en een frisse blik in Doorn
Bosberaad Lysias najaar 2023
23/11/2023