Terug

12/09/2023

Lysias richt Raad van Gezond Verstand op

Uit de eigen bubbel 

Sinds kort heeft Lysias een Raad van Gezond Verstand. In deze raad denken bewoners uit de volksbuurt Soesterkwartier kritisch mee over de projecten van Lysias. Met deze inbreng wil Lysias voorkomen dat de adviezen te veel vanuit de eigen ‘bubbel’ tot stand komen. 

Directeur Marcel Benard: “Keuzes die de overheid maakt, pakken voor veel mensen niet zo uit als de bedoeling was. Voor een deel komt dit omdat de mensen die beslissingen nemen en bij de overheid werken veel dezelfde achtergrond hebben. Ze hebben een goed inkomen, volgden een theoretische opleiding en wonen meestal in wijken met dure huizen. Dat zorgt ervoor dat er niet altijd goed zicht is op wat beleid voor andere groepen in de samenleving betekent. Bij Lysias denken we dat je alleen goede keuzes kunt maken als je ook snapt wat dit betekent voor mensen met een andere achtergrond. Maar zelf hebben we hetzelfde probleem als we bij de overheid zien: binnen ons bedrijf lijken we ook best veel op elkaar. We zitten ook in onze eigen ‘bubbel’. Dat willen we doorbreken.” 

Het kantoor van Lysias staat op de Wagenwerkplaats. Dat gebied heeft een historische band met de volksbuurt Soesterkwartier. Dat bracht Lysias ertoe om contact te leggen met mensen uit het Soesterkwartier, als buren. Zes buurtbewoners zijn lid geworden van de Raad van Gezond Verstand. Lysias noemt hen gezond verstand-adviseursDe gezond verstand adviseurs zijn: Joop van Esveld, Heidi van Empelen, Nelleke van Empelen, Jaap Kramer, Natasja Opscherper en Mari van de Heuvel.

De eerste bijeenkomsten hebben duidelijk gemaakt hoe verschillend de perspectieven zijn. Bibian Bevers, adviseur bij Lysias, was bij de bijeenkomst aanwezig en vertelt: “Het is best confronterend. De beleving bij veel onderwerpen en bij de overheid is echt anders. Het is verrijkend en spannend om deze gesprekken mee te maken!”

 

 

Share:

Bibian Bevers

Adviseur

Marcel Benard

Partner en algemeen directeur

meer recente nieuwsberichten

Zeven inzichten uit het symposium gebiedsontwikkeling
16/07/2024
Luchtvaartmaatschappij Lufthansa onder vergrootglas van Brussel
Collega Melvin Könings bij BNR over staatssteun
08/07/2024
Een overheid die voor iedereen werkt
Derde Lysias Braderie
02/07/2024
Lysias international
Website in het Engels voor internationale relaties
25/06/2024