Terug

08/04/2021

Lysias’ webinar over REACT EU-programma meer dan 1.500 keer bekeken

Een webinar organiseren voor meer dan 600 mensen; dat kan Lysias dus ook!

“Een webinar organiseren voor meer dan 600 mensen; dat kan Lysias dus ook!”, zeggen Pieter van Eijsden en Leonie van der Kruk, terugblikkend op afgelopen kwartaal. Omdat meer dan 900 mensen de replay bekeken, trok deze informatieve bijeenkomst in totaal 1.500 geïnteresseerden. Niet zo vreemd ook, want met het REACT EU-programma is veel geld gemoeid: de EU investeert zo’n 90 miljoen euro voor innovatieve ontwikkelingsprojecten, ‘voor een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie’.

Lysias’ kantoor in Amersfoort werd eind januari omgebouwd tot een professionele studio voor een webinar over het REACT EU-programma. Collega’s Pieter en Leonie organiseerden het webinar. Leonie: “Dit REACT EU-programma is een extra pot van 90 miljoen euro voor het stimuleren van innovatieve ontwikkelingsprojecten in Regio West-NL.” Leonie was moderator tijdens deze informatieve sessie van 70 minuten over het REACT EU-programma en dat deed zij, volgens Pieter en de -digitale- gasten, als een volleerd presentator. Verschillende sprekers leverden (ook vanuit hun thuiskantoor) een bijdrage, vragen werden live beantwoord en er was een chatteam beschikbaar. Leonie: “Deelnemers waren blij met de manier waarop ze deze informatie kregen aangeboden. Ook opdrachtgever XX was erg blij met het resultaat.”  

Over Kansen voor West
Vanuit dit Europese programma stimuleert de EU met dit geld een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. Om een snelle uitvoering mogelijk te maken, wordt het extra budget via het huidige Kansen voor West-programma uitgegeven. Binnen het huidige programma Kansen voor West komt ongeveer 90 miljoen euro beschikbaar voor REACT EU. Dit geld kan vanaf 2021 aan projecten worden toegekend en moet uiterlijk 31 december 2023 zijn besteed. In het webinar was er onder meer aandacht voor: doelstellingen, subsidievoorwaarden, doelgroep, beoordelingscriteria en het aanvraagproces en staatsteun.  

Pieter: “Het organiseren van een dergelijk webinar vraagt om een goede voorbereiding, zowel technisch als inhoudelijk. Voorlopig zitten wij – en publieke organisaties – nog wel even vast in het thuiskantoor. Dus, mocht je een organisatie in het publieke domein zijn of kennen die met een digitale megafoon een boodschap wil overbrengen aan een groot publiek, dan kunnen ze Lysias bellen. 

Share:

meer recente nieuwsberichten

Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024
Mogelijke fusie en sluiting ziekenhuizen in Fryslân
Impactonderzoek vanuit brede welvaart
28/03/2024