Terug

26/01/2023

Niet weer een onderzoek; onderzoek met impact in het publieke domein

De belangrijkste lessen uit het onderzoeksboek van Lysias Advies

Het begon op een vrijdagmiddag in het najaar van 2019. Samen met een aantal collega’s die veel onderzoek doen in het publieke domein zat ik  aan tafel in ons kantoor in Amersfoort. In 2020 zou ons bureau Lysias Advies 20 jaar bestaan. Wat konden we leren van twintig jaar onderzoek doen in het publieke domein? We gingen graven in de onderzoeken die we als bureau hadden gedaan en hielden onszelf een spiegel voor.

We gaan voor onderzoek dat impact heeft, maar wat maakt eigenlijk dat sommige onderzoeken wel impact hadden en andere niet? Het leverde ons inzichten op die we graag delen met iedereen die in het publieke domein werkzaam is en die meer wil weten over onderzoek met impact. Ondanks de hoeveelheid onderzoek in het publieke domein is er weinig tot niets geschreven over handvatten voor onderzoek met impact. We schreven daarom tijdens de coronapandemie het boek ‘Niet weer een onderzoek’. In het voorjaar van 2022 werd het boek verkozen in de top 10 van de verkiezing van het Ooa-boek van het jaar.

Collega Yoram Poot schreef er een artikel over voor het vakblad voor adviseurs van de Orde van Organisatieadviseurs (OOA). Je vindt het hier:

https://www.linkedin.com/posts/lysias-advies_niet-weer-een-onderzoek-activity-7021421581147009024-gXZl?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Wil je het onderzoeksboek bestellen? Dat kan via de link onderaan onze website!

 

 

 

Share:

Yoram Poot

Adviseur

meer recente nieuwsberichten

Ferdinand Strijthagen interim Directeur Publieke Gezondheid (DPG) GGD Drenthe
Lysias interim
15/09/2023
Lysias Sportdag
Een onmisbare traditie
13/09/2023
Lysias richt Raad van Gezond Verstand op
Uit de eigen bubbel
12/09/2023
Vier manieren waarop wij allemaal de online haat kunnen remmen
Opinieartikel in Trouw
27/07/2023