Terug

26/01/2023

Niet weer een onderzoek; onderzoek met impact in het publieke domein

De belangrijkste lessen uit het onderzoeksboek van Lysias Advies

Het begon op een vrijdagmiddag in het najaar van 2019. Samen met een aantal collega’s die veel onderzoek doen in het publieke domein zat ik  aan tafel in ons kantoor in Amersfoort. In 2020 zou ons bureau Lysias Advies 20 jaar bestaan. Wat konden we leren van twintig jaar onderzoek doen in het publieke domein? We gingen graven in de onderzoeken die we als bureau hadden gedaan en hielden onszelf een spiegel voor.

We gaan voor onderzoek dat impact heeft, maar wat maakt eigenlijk dat sommige onderzoeken wel impact hadden en andere niet? Het leverde ons inzichten op die we graag delen met iedereen die in het publieke domein werkzaam is en die meer wil weten over onderzoek met impact. Ondanks de hoeveelheid onderzoek in het publieke domein is er weinig tot niets geschreven over handvatten voor onderzoek met impact. We schreven daarom tijdens de coronapandemie het boek ‘Niet weer een onderzoek’. In het voorjaar van 2022 werd het boek verkozen in de top 10 van de verkiezing van het Ooa-boek van het jaar.

Collega Yoram Poot schreef er een artikel over voor het vakblad voor adviseurs van de Orde van Organisatieadviseurs (OOA). Je vindt het hier:

https://www.linkedin.com/posts/lysias-advies_niet-weer-een-onderzoek-activity-7021421581147009024-gXZl?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Wil je het onderzoeksboek bestellen? Dat kan via de link onderaan onze website!

 

 

 

Share:

Yoram Poot

Adviseur

meer recente nieuwsberichten

Lysias investeert in maatschappelijke impact door verbinding in het onderwijs
Lysias maatschappelijke impactprijs 2024
13/06/2024
Amal Moaddine studeert af bij Lysias
Speelt leefomgeving een rol bij gezondheidsverschillen?
17/05/2024
Adviseur als drager van de democratische rechtsorde – really?!
Marcel Benard schreef dit artikel voor de OOA
15/05/2024
Leonie Veerman gestart bij Lysias
Adviesteam verder versterkt
15/04/2024