Terug naar overzicht

Oud-wethouder Mark Pol als senior adviseur bij Lysias Advies aan de slag

01-09-2020

Oud-wethouder uit Almere Mark Pol treedt per 1 september als senior adviseur aan bij Lysias Advies, na twee jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben. “Ik miste de dynamiek van de publieke sector.” Algemeen directeur Magdeleen Sturm is blij met Pol’s komst. “Met zijn bestuurlijke ervaring en zijn inhoudelijke kennis versterken we onze dienstverlening op het gebied van financiële en economische vragen. Daarmee kunnen we bestuurders en managers bij overheden nog beter helpen in de uitdagende tijden die op ons af komen.”

Fotocredit: Maaike Hek

Pol werkte de afgelopen twee jaar als directeur projectontwikkeling bij projectontwikkelaar BUN in Almere. “Het bedrijfsleven heeft me veel geleerd. Ook waar overheden steken laten vallen.” In zijn tweede werkweek liep hij al tegen de spreekwoordelijke ambtelijke molen aan, toen er een bord voor een parkeerplaats voor invaliden bij een van de supermarkten moest komen. “Natuurlijk zullen er redenen voor zijn geweest dat dat bord lang op zich liet wachten.” Met een glimlach: “Op communicatievlak heeft de overheid soms wat te verbeteren.”

“Best tot mijn recht bij maatschappelijke vraagstukken”
Wat de oud-wethouder van Almere bij zichzelf bemerkte, is dat hij na verloop van tijd de publieke sector toch miste. “Ik kom het best tot mijn recht wanneer het aankomt op maatschappelijke vraagstukken. Daarom ben ik erg blij dat ik als senior adviseur bij Lysias Advies mag aantreden.” De manier van werken van het adviesbureau uit Amersfoort spreekt hem bijzonder aan. “Er is veel interactie en intervisie tussen de adviseurs, er heerst een goede sfeer onderling én er is veel oog voor ontwikkeling. Bovendien werkt Lysias graag aan ingewikkelde vraagstukken, waar het antwoord van de onderzoeksvraag niet al op voorhand vastligt.”

Financiële kennis en ervaring
Magdeleen Sturm, algemeen directeur bij Lysias Advies is blij dat Mark Pol zich bij hen aansluit. “Mark Pol is een topadviseur! Met zijn bestuurlijke ervaring en zijn inhoudelijke kennis versterken we onze dienstverlening op het gebied van financiële en economische vragen. Daarmee kunnen we bestuurders en managers bij overheden nog beter helpen in de uitdagende tijden die op ons af komen.”

Pol was voorheen wethouder in Almere met de portefeuille financiën. “De begroting voor de stad opstellen vond ik altijd een hoogtepunt.” Zijn financiële kennis en ervaring komen goed van pas in zijn nieuwe functie als senior adviseur. “Ik mag nu aan de andere kant van de tafel advies geven. Een mooie uitdaging, waarin ik beide werelden verenig: mijn ervaring in het bedrijfsleven en die als bestuurder in het publieke domein.” Pol beseft dat de transitieperiode bij de overheid zeker nog niet voorbij is. “En met alle onzekerheden rondom de coronaontwikkelingen hebben we veel te doen. Lokale en regionale overheden en het rijk staan financieel ontzettend onder druk; dat zal de belangenafweging alleen maar ingewikkelder maken de komende tijd. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Over Lysias Advies
Lysias Advies (Amersfoort, 30 adviseurs) viert dit jaar het 20-jarig bestaan. Het bureau werkt in het publieke domein aan projecten die ertoe doen in de maatschappij. Opdrachtgevers van het adviesbureau zijn het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’en en andere organisaties die de samenleving dienen. De missie van Lysias Advies is: werken aan een mooier, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland, waarin iedereen kan meedoen.


Anderen bekeken ook