Terug naar overzicht

Senior adviseur Marcel van Brouwershaven treedt op 1 juni in dienst

20-05-2020

Voormalig directeur sociaal domein gemeente Dordrecht naar Lysias Advies

Senior adviseur Marcel van Brouwershaven treedt op 1 juni aanstaande in dienst bij Lysias Advies. Eerder werkte hij als directeur sociaal domein bij de gemeente Dordrecht. Magdeleen Sturm, algemeen directeur van Lysias Advies: “Van Brouwershaven is de perfecte adviseur om perspectief te bieden in de stevige financiële opgaven waar de overheid juist nu mee aan de slag gaat.”

Van oktober 2019 tot en maart 2020 combineerde Van Brouwershaven zijn sabbatical met een maatschappelijke stage als vrijwilliger bij instellingen voor verpleeghuiszorg, welzijn en onderwijs in Den Haag. Eerder, vanaf juli 2017, was hij directeur sociaal domein bij de gemeente Dordrecht. “Ik was voor de opgave Zorgzame Stad ambtelijk opdrachtgever en verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Wmo, jeugdhulp, schuldhulpverlening, armoedebestrijding, beschermd wonen en maatschappelijke opvang.” Per 1 juni gaat hij als bestuurskundige financial voor en in de publieke sector voor Lysias Advies aan de slag. Geen onbekend terrein, gezien zijn uitgebreide werkervaring als onder andere adviserend en controlerend partner/accountant bij Deloitte; concerncontroller bij twee gemeenten en een provincie; en als laatste waarnemend directeur Stadsbestuurscentrum bij de gemeente Dordrecht.

“Samen maatschappelijke opgaven realiseren”
Bij Lysias bouwt Van Brouwershaven samen met zijn collega’s de interim-managementpraktijk verder uit. “We willen gemeenten en andere organisaties helpen hun maatschappelijke opgaven te realiseren. Dat de financiën strak in de gaten gehouden moeten worden, is de komende periode een extra uitdaging voor overheden. Lysias doet dat vooral met mensen die als adviseur of associé zijn verbonden aan het bureau, en veelal in teams van adviseurs met realisatiekracht.” Over Lysias zegt de nieuwe senior adviseur: “Vanaf de eerste gesprekken klikt het met mijn collega’s. Eigenzinnige vakmensen die voor organisaties op zoek zijn naar verrassende oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Dat zien we terug in het type opdrachten waarvoor Lysias gevraagd wordt.” De focus op interim-management is volgens Van Brouwershaven een logische: “We werken vanuit de bedoeling, aan wat er nodig is in de samenleving, samen met instellingen, ondernemers en burgers.” Met als adagium ‘positief vooruit voetballen’, wil hij “kansen pakken, grenzen opzoeken, tempo houden en altijd zoek naar wat wel kan werken”. “Daarbij is steeds een goede afstemming tussen beleid, uitvoering en bedrijfsvoering nodig, zodat er ‘buiten’ stappen gezet kunnen worden die ‘binnen’ waargemaakt worden. Ik zorg graag voor die verbinding.”

Enthousiast
Magdeleen Sturm, algemeen directeur van Lysias, is enthousiast over de komst van Van Brouwershaven. “Bij de ontwikkeling van Lysias en de vragen die we krijgen van gemeenten en provincies, past dat we ons versterken met stevige financiële kennis. Marcel heeft die kennis van financiën en bedrijfsvoering. En wat we helemaal mooi vinden, is dat hij zich niet alleen professioneel, maar ook als vrijwilliger inzet in het sociaal domein. Hij is daarmee de perfecte adviseur om perspectief te bieden in de stevige financiële opgaven waar de overheid juist nu mee aan de slag gaat.”

Anderen bekeken ook