Roelof Balk

Associé Slim Financieren

Hoe krijg je een complex project of programma gefinancierd? Ga niet domweg op zoek naar geld, maar begin met het vinden van de juiste partners. Verdiep je in de toegevoegde waarde van jouw investering voor anderen. Zoek de urgentie op. Werk aan het vertrouwen om er samen iets van te maken. Dat is vooral belangrijk als publiek en privaat elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld bij gebiedsontwikkeling, duurzame energie of cultuurfinanciering. Een slimme financiering koppelt maatschappelijk resultaat aan de juiste financiële instrumenten. Een subsidie, een lening, een revolverend fonds. Graag deel ik mijn ervaring in publiek-private financiering met jou. Als kwartiermaker, adviseur of in de rol van financiële dealmaker. Het leukste is om tegen de verwachtingen in geldstromen te mobiliseren voor veelbetekenende maatschappelijke projecten of programma’s.

"Een financieringsvraag gaat eigenlijk niet over geld"

Inzichten van Roelof

  • Kwartiermaker Investeringsfonds Duurzame Landbouw. Het moet anders in de landbouw: duurzamer maar wel met een financieel perspectief voor de boer. Roelof zette voor LNV en Nationaal Groenfonds dit revolverend fonds op dat de landbouwtransitie financiert.
  • Impactstudie Einstein Telescope. Wat is de economische spin-off voor investeringen in de zuivere wetenschap? Wij werkten het uit voor het Nationaal Groeifonds, OCW en EZK. Het resultaat: een toekenning van € 1,5 mrd voor deze mega-investering.
  • Publiek-private financiering Marker Wadden. Nooit gedacht, toch gelukt: € 30 mln extra voor een Toekomstbestendig Markermeer-IJmeer, voor I&M en Provincie Flevoland.

Nevenfuncties van Roelof

  • Lid Kwaliteitscommissie Waddenfonds
  • Lid Comité van aanbeveling Streekfonds Waterland Noord-Holland
  • Penningmeester ANBI Stichting het Haarlemsche Muziekfonds

Telefoonnummer

 

06-53250026

E-mailadres

 

roelofbalk@lysiasadvies.nl

mijn inzichten

Revolverende fondsen
Terugblikken én vooruitkijken
05/01/2024
Geld voor waternatuur
Verkenning geldstromen natuurbeleid grote wateren
15/06/2023
Gedegen staatssteunadvies
Optimaal staatssteunadvies vanuit brede ervaring
06/11/2022
Staatssteun nieuwsbrief
Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen!
06/11/2022
Ronddraaiend geld voor kunst en cultuur
Revolverende fondsen
16/12/2019

ontmoet er meer van ons

Jos Poeder

Adviseur

Jan Jaap de Graeff

Associé

Krista den Drijver

Associé

–   Maak kennis met het hele team

We zien je graag bij ons komen werken!

Lysias is volop in ontwikkeling en staat altijd open om kennis te maken met toptalent. Zie je aanknopingspunten om met jouw talent ons team te versterken, of zie je mogelijkheden voor samenwerking? Of heb je interesse in een van de vacatures? We horen graag van je!

Lysias zoekt een enthousiaste hands-on Projectondersteuner

Ons team heeft ruimte voor een extra ondersteuner!

Senior adviseur overheidsfinanciën

Weet jij als geen ander hoe de begrotingen van overheidsorganisaties werken? Wil jij op strategisch niveau een bijdrage leveren aan het maken van de goede financiële keuzes van publieke organisaties?

Adviserend onderzoeker

Word jij herkend en erkend als onderzoeker in het publieke domein? Zorg je voor impact door toepasbaar onderzoek te doen waar opdrachtgevers direct mee aan de slag kunnen?