Roelof Balk

Associé

Hoe complex een financieringsvraagstuk ook is, uiteindelijk gaat het om de toegevoegde waarde van de investering, de urgentie, en het vertrouwen om er samen iets van te maken. Dat wordt vooral interessant als publiek en privaat elkaar ontmoeten. Bijvoorbeeld bij gebiedsontwikkeling, duurzame energie of cultuurfinanciering. Daar valt mijn professionele achtergrond samen met mijn persoonlijke interesses. Slim financieren voor een maatschappelijk resultaat, daar gaat het mij om. Graag deel ik mijn kennis en ervaring met mijn opdrachtgevers. Soms als kwartiermaker, dan weer als high-level adviseur of in de rol van financiële dealmaker. Het leukste is om tegen de verwachtingen in geldstromen te mobiliseren voor veelzeggende maatschappelijke projecten of programma’s.

"Een financieringsvraag gaat eigenlijk niet over geld"

Inzichten van Roelof

  • Kwartiermaker Investeringsfonds Duurzame Landbouw. Het moet anders in de landbouw: duurzamer maar wel met een financieel perspectief voor de boer. Roelof zette voor LNV en Nationaal Groenfonds dit revolverend fonds op dat de landbouwtransitie financiert.
  • Impactstudie Einstein Telescope. Wat is de economische spin-off voor investeringen in de zuivere wetenschap? Wij werkten het uit voor het Nationaal Groeifonds, OCW en EZK. Het resultaat: een toekenning van € 1,5 mrd voor deze mega-investering.
  • Publiek-private financiering Marker Wadden. Nooit gedacht, toch gelukt: € 30 mln extra voor een Toekomstbestendig Markermeer-IJmeer, voor I&M en Provincie Flevoland.

Nevenfuncties van Roelof

  • Lid Kwaliteitscommissie Waddenfonds
  • Lid Comité van aanbeveling Streekfonds Waterland Noord-Holland
  • Penningmeester ANBI Stichting het Haarlemsche Muziekfonds

Telefoonnummer

 

06-53250026

E-mailadres

 

roelofbalk@lysiasadvies.nl

ontmoet er meer van ons

Mark Pol

Adviseur

Bibian Bevers

Adviseur

Lisan Beune

Associé

–   Maak kennis met het hele team

We zien je graag bij ons komen werken!

Lysias is volop in ontwikkeling en staat altijd open om kennis te maken met toptalent. Zie je aanknopingspunten om met jouw talent ons team te versterken, of zie je mogelijkheden voor samenwerking? Of heb je interesse in een van de vacatures? We horen graag van je!

Senior organisatieadviseur

Breng jij beweging in het publieke domein? Lysias zoekt ervaren organisatieadviseurs