Terug

06/12/2023

Publieke zaak zoekt een adviserende onderzoeker

Word jij herkend en erkend als onderzoeker in het publieke domein? Zorg je voor impact door toepasbaar onderzoek te doen waar opdrachtgevers direct mee aan de slag kunnen? Ben je toe aan de volgende stap in je loopbaan? Sluit je dan aan bij ons team! 

Lysias zoekt een adviserend onderzoeker 

Lysias Advies is een hoogwaardig adviesbureau voor het publieke domein. Onze missie? Samen werken aan een mooier, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland, waar iedereen kan meedoen. Door opdrachtgevers worden we herkend op ons strategisch profiel in het publieke domein. Al 23 jaar werken we aan projecten die er toe doen in onze maatschappij. Opdrachtgevers zijn het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’s en andere organisaties die onze samenleving dienen.  

Onze adviseurs en onderzoekers 

De adviseurs en interim-professionals van Lysias Advies maken samen het verschil. Met een betrokken team van door de wol geverfde adviseurs en jong talent met een frisse blik. We zijn bestuurskundigen, sociaal geografen, ruimtelijke planners, organisatiekundigen, economen, sociologen en antropologen. Verbonden om de kansen van deze transitietijd te verzilveren. Niet modelmatig, maar waarde gedreven. Niet vanuit systemen, maar vanuit de leefwereld van mensen. Dit doen wij op het snijvlak van inhoud en beleid, organisatievraagstukken, onderzoek en financieringsvraagstukken. En we groeien, dus we zoeken een nieuwe collega! 

Onderscheidend onderzoeken
Binnen Lysias werk je binnen het team Onderscheidend Onderzoeken. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op onze website of lees ons onderzoeksboek: niet weer een onderzoek! 

 

Wat breng jij mee? En brengt ons verder? 

 • Een afgeronde wetenschappelijke opleiding; 
 • Ervaring als (kwalitatief) onderzoeker;  
 • Sterke analytische vaardigheden; 
 • Het kunnen leiden en uitvoeren van verschillende typen onderzoek in een politiek-bestuurlijke context; 
 • Je weet onderzoeksresultaten te vertalen naar toegepaste adviezen voor opdrachtgevers en weet hoe je met je onderzoek impact maakt in het publieke domein; 
 • Je kunt maatwerk leveren en je bent creatief in het ontwerpen, uitvoeren en opleveren van onderzoeken zodat deze aansluiten bij de behoefte van de opdrachtgever; 
 • Je hebt een netwerk en hebt ervaring met het opstellen van offertes voor onderzoeksopdrachten en het houden van acquisitiegesprekken met (potentiële) opdrachtgevers. 

 

Wat brengen wij mee? En brengt jou verder? 

De kans om het verschil te maken bij één van de beste adviesbureaus van Nederland: 

 • uitdagende opdrachten met maatschappelijke impact; 
 • een omgeving waarin je ruimte krijgt voor eigen initiatief en ondernemerschap; 
 • een team ervaren, talentvolle, scherpe en leuke collega’s uit het hele land; 
 • volop mogelijkheden om te leren, je te ontwikkelen en ook als ervaren adviseur te blijven groeien; 
 • meebouwen aan het team Onderscheidend Onderzoeken en de profilering van dit team; 
 • uiteraard prima arbeidsvoorwaarden en kans op winstdeling.
   

Als een van de weinige adviesbureaus in Nederland hebben we het ACP-certificaat. Dat alleen wordt toegekend aan bureaus waar de professionele standaard voor interne en externe opleiding, ontwikkeling, beoordeling en kwalificatie van adviseurs overeenkomt met de hoge eisen van CMC-Global. Als senior adviseur bij Lysias mag je de titel ‘certified management consultant’ (CMC) dragen en ben je lid van de Orde van Organisatieadviseurs (OOA). 

Bij Lysias geloven we sterk in de kracht van diversiteit. We zijn ervan overtuigd dat verschillende achtergronden, perspectieven en ervaringen onze organisatie verrijken en ons in staat stellen om creatiever en innovatiever te zijn. Daarmee maken we meer impact met onze adviezen en projecten in Nederland. Wij streven ernaar een inclusieve werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Kan jij diversiteit toevoegen? We komen graag in contact met jou.

Meer weten of gelijk solliciteren? 

Meer ontdekken over een adviesbureau dat je alle kansen, een fijne werkomgeving én een mooie loopbaan biedt? En een baan waarmee je Nederland, je team en jezelf écht vooruit helpt? Ontdek meer op www.lysiasadvies.nl of bel met Eva Hillen, trekker van het team Onderscheidend Onderzoeken via 06 – 58 79 98 99. Of mail meteen je cv en motivatie naar info@lysiasadvies.nl 

 

 

Share:

Bekijk andere vacatures

Lysias is volop in ontwikkeling en staat altijd open om kennis te maken met toptalent. Zie je aanknopingspunten om met jouw talent ons team te versterken, of zie je mogelijkheden voor samenwerking? Of heb je interesse in een van de vacatures? We horen graag van je!

Senior adviseur overheidsfinanciën

Weet jij als geen ander hoe de begrotingen van overheidsorganisaties werken? Wil jij op strategisch niveau een bijdrage leveren aan het maken van de goede financiële keuzes van publieke organisaties?

Adviserend onderzoeker

Word jij herkend en erkend als onderzoeker in het publieke domein? Zorg je voor impact door toepasbaar onderzoek te doen waar opdrachtgevers direct mee aan de slag kunnen?

Adviseur kwaliteit van de leefomgeving

Publieke zaak zoekt adviseur kwaliteit van de leefomgeving