Terug

06/12/2023

Publieke zaak zoekt een senior adviseur overheidsfinanciën

Weet jij als geen ander hoe de begrotingen van overheidsorganisaties werken? Wil jij op strategisch niveau een bijdrage leveren aan het maken van de goede financiële keuzes van publieke organisaties? Ben je bestuurlijk sensitief en kun je adviseren met gezag? En wil je met jouw inzicht en organisatietalent het verschil maken? Sluit je dan aan bij ons team.

Lysias Advies zoekt: een senior adviseur overheidsfinanciën

Lysias Advies is een hoogwaardig adviesbureau voor het publieke domein. Onze missie? Samen werken aan een mooier, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland, waar iedereen kan meedoen. Door opdrachtgevers worden we herkend op ons strategisch profiel in het fysieke domein. Al 23 jaar werken we aan projecten die er toe doen in onze maatschappij. Opdrachtgevers zijn het Rijk, gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijsinstellingen, GGD’s en andere organisaties die onze samenleving dienen.

Slim financieren

Op weg naar een mooier Nederland ontmoeten we grote maatschappelijke uitdagingen. We staan voor transities die er toe doen. Dat vraagt investeringen die de markt niet altijd kan opbrengen. Vaak is dan publiek geld nodig, maar waar leg je prioriteit? Begrotingen van overheden staan steeds meer onder druk. Lysias geeft inzicht in de verdeelvraagstukken, budgetteringskeuzes en politiek sturen met geld. Dit doen wij bijvoorbeeld door het doorlichten van overheidsbegrotingen.

Onze adviseurs

De adviseurs en interim-professionals van Lysias Advies maken samen het verschil. Met een betrokken team van door de wol geverfde adviseurs en jong talent met een frisse blik. We zijn bestuurskundigen, sociaal geografen, ruimtelijke planners, organisatiekundigen, economen, sociologen en antropologen. Verbonden om de kansen van deze transitietijd te verzilveren. Niet modelmatig, maar waarde gedreven. Niet vanuit systemen, maar vanuit de leefwereld van mensen. Dit doen wij op het snijvlak van inhoud en beleid, organisatievraagstukken, onderzoek en financieringsvraagstukken.

Wat breng jij mee? En brengt ons verder?

  • Ruime ervaring met overheidsfinanciën vanuit een bestuurlijke of strategische rol;
  • Gezaghebbend kunnen adviseren en een ondernemende houding;
  • Aanvullende kwaliteiten, zoals een divers netwerk, interessante nevenactiviteiten of relevante bestuurservaring.

Wat brengen wij mee? En brengt jou verder?

De kans om het verschil te maken bij één van de beste adviesbureaus van Nederland.

  • Uitdagende projecten, op strategisch niveau;
  • Een krachtig en waardevol netwerk op bestuurlijk en managementniveau;
  • Een team van ervaren, talentvolle, scherpe en leuke collega’s;
  • Mogelijkheid door te ontwikkelen en door te groeien tijdens opdrachten, met interne opleidingsdagen en externe opleidingen;
  • Afwisseling en diversiteit in opdrachten en rollen;
  • Goede arbeidsvoorwaarden en winstdeling.

Als één van de weinige adviesbureaus in Nederland hebben we het ACP-certificaat. Dat wordt alleen toegekend aan bureaus waar de professionele standaard voor interne en externe opleiding, ontwikkeling, beoordeling en kwalificatie van adviseurs overeenkomt met de hoge eisen van de International Council of Management Consulting Institutes.

Bij Lysias geloven we sterk in de kracht van diversiteit. We zijn ervan overtuigd dat verschillende achtergronden, perspectieven en ervaringen onze organisatie verrijken en ons in staat stellen om creatiever en innovatiever te zijn. Daarmee maken we meer impact met onze adviezen en projecten in Nederland. Wij streven ernaar een inclusieve werkomgeving te creëren waarin iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Kan jij diversiteit toevoegen? We komen graag in contact met jou.

Meer weten of gelijk solliciteren?

Meer ontdekken over een werkgever die je alle kansen én een mooie carrière biedt? Een baan waarmee je Nederland, je team en jezelf écht vooruit helpt? Ontdek meer op www.lysiasadvies.nl. Wil je meer weten over de functie, neem gerust contact op met Leonie van der Kruk, via leonievanderkruk@lysiasadvies.nl of 06 111 495 11. Of mail direct je cv en motivatie naar info@lysiasadvies.nl.

 

Share:

Bekijk andere vacatures

Lysias is volop in ontwikkeling en staat altijd open om kennis te maken met toptalent. Zie je aanknopingspunten om met jouw talent ons team te versterken, of zie je mogelijkheden voor samenwerking? Of heb je interesse in een van de vacatures? We horen graag van je!

Senior adviseur overheidsfinanciën

Weet jij als geen ander hoe de begrotingen van overheidsorganisaties werken? Wil jij op strategisch niveau een bijdrage leveren aan het maken van de goede financiële keuzes van publieke organisaties?

Adviserend onderzoeker

Word jij herkend en erkend als onderzoeker in het publieke domein? Zorg je voor impact door toepasbaar onderzoek te doen waar opdrachtgevers direct mee aan de slag kunnen?

Adviseur kwaliteit van de leefomgeving

Publieke zaak zoekt adviseur kwaliteit van de leefomgeving