Terug naar overzicht

Win-win voor Lysias en Wafaa al Swidani

03-02-2020

Iedereen doet mee in de maatschappij: Lysias adviseert hierover, en brengt dit ook in de praktijk

Wafaa al Swidani (34) versterkt sinds enkele maanden het team van Lysias als huismeester. Zij is gevlucht uit Syrië, woont sinds vijf jaar met haar man in Nederland en heeft vier kinderen. Dankzij bemiddeling door NVA (Stichting Nieuwkomers- en Vluchtelingenwerk Amersfoort e.o.) werkt zij bij Lysias Advies.

Dagelijks maakt Wafaa de lunch klaar voor alle collega’s die op kantoor zijn. Nu zij bij Lysias werkt, kan zij haar Nederlands in de praktijk oefenen, en dat is te merken. Ze vindt het werk leuk, geniet ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en tegelijkertijd de taal beter te leren. Wafaa komt met de fiets naar het werk, en doet ook de boodschappen op de fiets. Het geld dat zij verdient, gebruikt ze voor autorijlessen.

Harm Wilzing, adviseur bij Lysias Advies: “Bij Lysias vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Bij de integratie van statushouders weten we bovendien dat werk een belangrijke sleutel tot succes is. Ook daarom zijn we blij dat Wafaa bij ons werkt. Wij genieten elke dag van een lekkere lunch, zij kan zich bij ons verder ontwikkelen en onze organisatie wordt er kleurrijker van. Het zou mooi zijn als meer werkgevers een kans aan statushouders willen geven.

Anderen bekeken ook